Trädgården i juli

Eftersom vi hade sen semester i år har jag inte bloggat så mycket i augusti. Jag har ju lagt upp inlägg tidigare om det vackraste från trädgården under maj och juni månad, men inlägget om juli kommer först nu. Här får du njuta av bilder från trädgården i juli.

Det vackraste i trädgården i juli

Trädgården i juli
Trädgården i juli

Vår slänt med alla vackra blommor prunkar som bäst under juli månad. All lavendel lyser upp i lila och den rosa rosbusken visar sig med sina söta blommor.

Trädgården i juli

Lavendel har vi mycket av i vår trädgård och även här vid den gamla cykeln prunkar den vackert i juli. De blommor jag planterade i cykelkorgen i maj i år är fortfarande fina och faktum är att de är det även nu i slutet av augusti. En lyckad plantering, med andra ord!

Trädgården i juli

Under busken vid vår huvudentré sticker den blåa nävan fram.

Växthuset i juli

Och i växthuset börjar det hända saker. De frösådda basilikaplantorna har tagit sig bra vid det här laget och vi kan börja plocka av den goda örten.

Växthuset i juli

Tomatplantorna är stora och frodiga vid det här laget.

Gröna tomater i juli

Och det finns mängder av gröna tomater, som ska få mogna till sig och bli röda snart.

Klematis i juli
Klematis i juli

Den klätterväxt som är som vackrast och frodigast hos oss i juli är den vira klematisen. Den tar verkligen över och sprider ut sig. Vilken glädje!

Ja, juli är en vacker månad i vår trädgård. Håller du med?

Att göra i trädgården i juli

I år har vi haft en regnig juli och därför inte behövt vattna så mycket som vi behövde under maj och juni. Men det har varit pyssel med trädgården ändå. Detta har vi gjort i den under juli månad:

  • Gett näring till tomaterna och gurkorna i växthuset. De behöver mycket av den varan för att växa sig fina.
  • Rensat ogräs. Hur mycket man än rensar finns det kvar att rensa av. Platser vi kontinuerligt behöver rensa ogräs på är garageuppfarten, stenaltanen och grusgången.
  • Jag drog upp en gammal krusbärsbuske, som hade gjort sitt för länge sedan, och planterade lavendel där istället.
  • Men framför allt har vi njutit av allt det fina. Juli är en sådan månad när man ska få lata sig och bara ha det bra i sin trädgård, tycker jag.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.