Trädgården i augusti

Augusti var en relativt sval månad i år, men vi fick oss en hel del fina och varma dagar också. Trädgården gick in i sitt sensommarskede denna månad och vi fick njuta av mycket vackert.

Nu när augusti är förbi för detta år blickar jag tillbaka på en vacker trädgård.

Trädgården i augusti – här har du vår sensommarträdgård

Trädgården i augusti - kaprifol
Trädgården i augusti - kaprifol

Kaprifol

Kaprifolen är en av mina favoritblommor, både för att den är så vacker och för att den doftar så gott. Under augusti månad är denna buske som vackrast, så även i år.

Solrosor
Solrosor
Solrosor

Solrosor

Under sommaren har jag följt solrosornas växtresa. I slutet av sommaren hade de växt sig högre än växthuset och i augusti förgyllde de oss med sina gula blommor.

Nu i september blommar de fortfarande och jag hälsar glatt på dem när jag går förbi.

Luktärtor

Odligshörnan

Luktärtorna, som var små frön i våras, prunkade som vackrast i augusti. Älskar alla dessa ljuvliga färger som de blommar i.

Trädgården i augusti

Och i odlingshörnan bjöds det på mycket grönska och fina sensommarblommor.

Aster
Aster
Aster

Nytt för i år var att jag planterade aster och rosenskära. Visst är astern ljuvligt vacker?!!

Tror jag ska plocka in en bukett av dem idag för de blommar fortfarande så fint.

Trädgården i augusti - växthuset

I växthuset

Vi kikar in i augustis växthus.

Gurka

Där inne kunde jag skörda gurkor denna månad. Det blev dock inte så många detta år då krukorna de stod i nog inte var så bra. Men en fyra-fem gurkor fick jag skörda i alla fall!

Årets tomatskörd 2022

Tomater fick vi skörda desto fler. Jag hade i vanlig ordning planterat fyra tomatplantor i den stora odlingslådan. Samtliga av plantorna var uppdrivna från små tomatfrön. Tänk att fyra små frön kan ge så många tomater! Det är helt fantastiskt!

Basilika

Mina basilikaplantor har jag också drivit upp från frön och de fick stå inne i växthuset större delen av sommaren. När vi åkte på semester i augusti fick de dock flytta ut i trädgården och där står de ännu. Visst är de frodiga och fina?!


Plommonskörd

Under augusti fick vi också njuta av många plommon. Av trädgårdens fem plommonträd var det två av dem som gav så många plommon att vi inte hann med att äta upp dem själva. Vilket lyxproblem alltså.

Trädgården i augusti
Trädgården i augusti

Blommor i kruka

Slutligen vill jag visa ett par foton på de blommor i krukor som har hållt sig bra hela sommaren. Jag planterade dessa i maj och i augusti var de fortfarande fina. Vilken njutning!

Augusti är nu förbi och jag har verkligen njutit av denna månad. Nu i september verkar värmen vara här för att stanna och det tackar jag inte nej till. Det blir ännu en månad med mycket trädgårdsnjutning!

Kolla också in trädgården dessa månader:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.