Julen och nyåret 2023 – en tacksamhetslista

Årets jullov börjar närma sig sitt slut och jag har så mycket fint att vara tacksam för. Tänk vad många fina minen jag nu tar med mig in under nya året. Gissar och hoppas att även du har fina minnen att ta med dig? Här kommer en tillbakablick till julen och nyåret 2023.

Julen och nyåret 2023

Julafton

Tre dagar innan julafton blossade en feber på närmare 40 grader upp hos mig. Jag hade fått mjölkstockning. Lite orolig blev jag allt, men sådan tur var lade sig febern ganska snabbt. Jag orkade med de flesta julförberedelserna jag hade tänkt och både dagen innan och på julafton var jag feberfri. En sådan tacksamhet!

Vi kände också en stor tacksamhet till det fina vädret vi fick på julafton. Solen strålade, det var kallt och fullt med snö. En stor del av förmiddagen var vi ute och gick en lång promenad.


Barnen var med på promenaden och minstingen låg och sov i sin julklapp, en kälke. Så mysigt!


Jag kände också en tacksamhet över vårt hem. Det är inte en självklarhet för alla att kunna komma hem till värme och ett ombonat hem. Under julgranen väntade galet många julklappar, lite väl många kanske.Det här var den första julen med vår bebis och jag behöver nog inte säga hur tacksam jag kände mig över det. Att hon har kommit in i våra liv är en obeskrivlig tacksamhet för mig.❤️
I vanlig ordning åt vi mycket gott på julafton, något att också känna tacksamhet för.


Själv älskar jag när julgodisbordet åker fram och man får gå och plocka godsaker från det.Vi fick besök av tomten (sonen) och jag kände sådan tacksamhet till att de stora barnen hjälpte den lilla att öppna sina julklappar. Också över att de verkade nöjda med det de fick.

Mellandagarna

Jag älskar julafton, men jag älskar mellandagarna och dagarna mellan jul och nyår mer. De dagarna är mer kravlösa och inte lika fyllda av förväntan. Vi spenderade juldagen hos min syster, men efter det var det slut med julfirandet för vår del.


Är så tacksam för all utomhusvistelse vi har haft detta jullov. Jag har sprungit en gäng rundor i snö.


Och vi har gått många promenader med kälke och vagn.


Är så tacksam till att få bo på en plats som är så vacker och att jag har en kropp som kan och orkar röra på sig.Även på eftermiddagarna vid solnedgången har vi varit ute en del. Barnen har åkt mycket pulka och snömadrass medan vi vuxna har traskat våra rundor med den lilla. Så ljuvligt!


Nyårsafton

Vi inledde vår nyårsafton med ett kallbad, något vi har gjort de senaste fyra åren.


Med en guldhatt på huvudet och en stor tacksamhet över hur 2023 blev klev jag ner i vattnet. Älskar att runda av året på det här sättet! Är så fint att summera året med ett kallbad och ett löfte om många fler kallbad under det kommande året.


Dottern var också med och var modig nog att kliva ner i det kalla.


På kvällen klädde jag och bebis oss likadana och vi bjöd in till nyårsmiddag.
Pepparkaksglass recept

Vår nyårsmeny:

  • Förrätt: Toast Skagen
  • Varmrätt: Entrecote med rödvinssås samt rostad potatis och palsternacka
  • Efterrätt: Pepparkaksglass

Kvällen fylldes med fina samtal och roligheter med barnen. Tänk att bebis var vaken vid 12-slaget och fick uppleva det!

Tack 2023 för allt fint du har gett oss! Nu går jag in in 2024 med en förväntan om ännu ett fint år och en förhoppning om att vår omvärld ska vara bättre detta år.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.