Pepparkaksglass – mitt goda recept

Jag älskar smaken av pepparkaka och har definitivt inte tröttnat på den fastän julen har passerat. För mig är det inga konstigheter att äta pepparkaksbollar och pepparkaksgranola året om. Och pepparkaksglass! Det recept jag bjuder på här kan definitivt ätas på sommaren också.

Pepparkaksglassen har en len och söt smak och passar perfekt att bjuda på efter en god middag. Vi bjöd på den som efterrätt på vår nyårsmiddag. Så gott!

Här får du receptet på denna goda glass, som bara innehåller tre ingredienser och är superenkel att göra.

Pepparkaksglass recept

ca 1 liter

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
  • ca 150 g pepparkakor

Vispa grädden fluffig, men inte för hårt, i en skål.

Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda noga tills du får en jämn smet.

Krossa sönder pepparkakorna och rör ner dem i glassmeten.

Häll glassmeten i en limpform på ca 1 ½ liter. Strö lite krossade pepparkakor på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen. Låt den stå där minst i ett par timmar tills den är genomfryst. Jag gjorde min pepparkaksglass dagen innan nyårsafton. Den fick alltså stå i frysen i över ett dygn.

Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen på tallrikar eller i skålar. Ringla gärna över lite kolasås och toppa med en pepparkaka.

Tips på glass till nyårsdeserten

En godare glass får man leta efter!

Tips på glass till nyårsdeserten
Pepparkaksglass recept

Jag hoppas att du, liksom jag, älskar smaken av pepparkaka även efter jul. I sådant fall tycker jag att du ska testa att göra denna goda glass.

Förutom en pepparkaksglass gjorde vi också en hallonsafter till nyårsaftons efterrätt. De två glassarna passade väldigt bra ihop. Sött mötte syrligt på ett väldigt fint sätt.

Njut av pepparkaka och glass så mycket du vill!

I detta inlägg kan du se mer om vad vi åt på nyårsafton.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.