Chiapudding Trifles – vackra och näringsrika

När jag och barnen gjorde smoothies till middagen för ett par veckor sedan blev det en sådan succé att jag bestämde mig för att köra en repris på det igår. Sist gjorde vi dessa fina regnbågssmoothies och denna gång ville jag göra något minst lika fint så det fick bli Chiapudding Trifles i grönt och lila.

Jag hade blandat till chiapudding kvällen innan så det var bara två varianter smoothies som behövde göras. Smilla paxade för att trycka på start när det var dags att mixa.
chiapudding smoothie med granola chiapudding smoothie med granola

Chiapudding Trifle i fina färger

Chiapudding

 • 2 dl mandelmjölk
 • 2 msk chiafrön
 • en uns vaniljpulver

Lila smoothie

 • 1 dl kvarg
 • en fryst banan
 • en halv färsk banan
 • en rejäl skvätt mandelmjölk
 • två stora nävar frysta blåbär, hallon och svarta vinbär
 • 1 msk vegoprotein
 • lite rödbetspulver

Grön smoothie

 • 1 dl kvarg
 • en fryst banan
 • en halv färsk banan
 • en rejäl skvätt mandelmjölk
 • två stora nävar bladspenat
 • riven ingefära (från ca 1 cm färsk ingefära)
 • en clementin
 • 1 msk vegoprotein

Varva chiapudding med de två smoothiesorterna i fina glas. Toppa med granola och torkade mangobitar.

chiapudding smoothie med granola

Den krispiga granolan gör sig så bra till den släta chiapudding triflen. De torkade mangobitarna var lite av en bonus och passade också bra till!

granola rödbetapulver och vegoprotein granola rödbetapulver och vegoprotein

Rödbetspulver är smart att ha hemma. Det ger en färg till din smoothie och bra näring för kroppen. Vegoprotein testade jag för första gången igår. För dig som är vegetarian är detta ett smart pulver att addera för att få i sig mer protein.

chiapudding smoothie med granola

Jag blev nöjd med gårdagens chiapudding trifles. Tyckte att de både blev fina och goda, den gröna smoothien till trots. Men övriga i familjen var inte lika förtjusta denna gång. Kan ha haft med just den gröna smoothien att göra eller för att jag adderade vegoprotein. Dessa smaker uppskattades tydligen inte helt av alla. Så nästa gång får jag revidera receptet något för deras skull, men för egen del gör jag gärna en repris på just detta recept.

Om du vill få mer inspiration till Chia Trifles, kolla här:

2 Comments
 1. Oj vilka läckra!! Skulle behöva få en hitskickad.. sitter på jobbet o känner mig si så där, o inser att långpass med lite kli i halsen kanske inte var så smart, men samtidigt har jag inte heller tid att vänta på förkylningen, nu hinner den ju i alla fall försvinna innan GT.. Men frågan är hur vårruset går i morgon.. Hmmm… O jag har varit frisk i ett helt år.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.