Första kvällen här i Åre, efter att vi hade installerat oss och varit och handlat mat, så lagade jag till en middag med kyckling som blev riktigt god. Som så ofta så var det tillbehören som gjorde denna maträtt läcker och smakrik. Här får du receptet på kycklingrätten inklusive tillbehören jag serverade den med.
Kryddstark kyckling med chili, koriander och lime
4 portioner
- ca 600 gram kycklingfilé
- 1 zucchini
- 1 gul lök
- några vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- svartpeppar & salt
- haricot verts
- 1 kruka koriander
- 1-2 dl creme fraiche
- 1 lime
- 1 ask körsbärstomater
- cashewnötter, gärna rostade och saltade
Börja med att skära kycklingfiléerna i mindre bitar och stek dem i olivolja. Hacka halva zucchinin smått samt skala och hacka lök och vitlök. Tillsätt allt detta i stekpannan och låt fräsa med kycklingen.
Skär den andra halvan av zucchinin i skivor och stek dem i en separat stekpanna. Koka upp vatten i en kastrull och låt haricot verts sjuda hastigt.
Låt kycklingen och grönsakerna fräsa tills de får fin färg och kycklingen är genomstekt. Hacka chilin smått. Ta bort kärnorna om du inte vill att maträtten ska vara riktigt kryddstark. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
Medan kycklingen blir klar i stekpannan gör du i ordning tillbehören och lägger upp i små skålar:
- ett fat med den stekta zucchinin
- en skål med haricot verts
- en skål med färsk koriander
- klicka upp creme fraiche i en skål
- en skål med körsbärstomater
- en skål med cashewnötter
- dela limen i två delar för att till sist pressa över kycklingen när den är klar
Lägg upp maten och njut av en god måltid med många härliga smaker!
Vill du kan du givetvis servera ris, bulgur eller quinoa till denna härliga kycklingrätt. Ett annat tips är att fylla kycklingen och tillbehören i mjuka tortillabröd samt addera tacosås. Det gjorde vi nu ikväll och åt av till middag. Också super gott!
Smaklig spis!