Min promenadväg till och från tåget

När jag lämnar och hämtar barnen på förskola och fritids/skola brukar jag parkera bilen intill förskolan och sedan promenera resten av vägen till och från tågstationen. Tidsmässigt tar det bara några minuters längre tid än om jag skulle ta bilen hela vägen och det ger mig totalt en halvtimmes extra promenad. Så bra!

Nu när det blommar överallt är det en så fantastiskt vacker väg att promenera och jag får en sådan boost av att gå mitt i allt det vackra. Här får du min promenadväg till och från tåget!

Blommande träd och buskar på min promenadväg

Min dagliga promenadväg – smart vardagsmotion

Träden längs med den här gångvägen har precis slutat blomma och nu har istället syrénbuskarna på andra sidan om gångvägen tagit över. Det doftar så fantastiskt gott av syrénen och varje gång jag känner den doften minns jag tillbaka till min barndoms somrar och skolavslutningar när jag, mina föräldrar och syster hade som tradition att fika på konditori för att fira att det var sommar.

Blommande träd och buskar på min promenadväg

Blommande träd och buskar på min promenadväg

I närheten av Wilmers skola promenerar jag förbi dessa vackra blommande träd och buskar. Skolbarackerna i bakgrunden är inte de vackraste att vila ögonen på så jag väljer att vila mina ögon på de fina blommorna istället.

Blommande träd och buskar på min promenadväg

En sen kväll när jag promenerade från stationen till bilen, som stod vid Smillas förskola, hade det börjat skymma lite. Det var alldeles tyst och lugnt medan jag promenerade på gångvägen den sista biten bort till förskolan. På den ena sidan blommade spireahäcken och på den andra sidan blommade fruktträd. Det var så fint!

Blommande träd och buskar på min promenadväg

Blommande träd och buskar på min promenadväg

När jag går ensam och får gå i egen takt och med mina egna tankar hinner jag njuta desto mer av allt det vackra runtomkring. När jag gick hem den här kvällen var barnen redan hemma sedan länge och jag behövde inte hämta upp dem.

Blommande träd och buskar på min promenadväg

Det sista jag möttes av innan jag tåg bilen och körde hem var detta fina träd, som står precis intill förskolan.

Oavsett om jag ska lämna och hämta barn eller inte är det så värt att parkera bilen en kvart bort från stationen. Det ger mig värdefull vardagsmotion, tid för reflektion och eftertanke samt en dos av ljuvliga naturupplevelser.

Sedan igår är mannen föräldraledig med lillasyster i ca tre månader framåt. Jag kommer alltså varken behöva lämna eller hämta förrän i slutet av augusti. Men jag kommer fortsätta att parkera bilen där jag gör i alla fall. Den här promenadvägen vill jag inte missa!

Hur gör du för att få in vardagsmotion i din vardag? Har du något smart knep?

2 Comments
  1. cykla till jobbet, ska man köpa lördagsgodis då går man till affären (1km). Vi försöker några här på jobbet att lunchpromenera 20min ett par, tre ggr i veckan. o sen har ju jag mitt stegmål att snitta 12000steg / dag ( minst 84000steg/v).

Leave a Reply

Your email address will not be published.