Bockholmen en ljuvligt fin septemberdag

Innan igår hade vi aldrig varit på den lilla ön som är en del av Bergshamra kommun och ligger precis i början av Stockholms skärgård, det vill säga Bockholmen. Konstigt egentligen, för den ligger inte mer än en dryg halvtimmes bilresa bort för oss och i den direkta närheten av där min syster bor och där vi hänger ganska ofta.

Det var väldigt bra att vi jag fick en inbjudan till Bockholmenfestivalen den 2 september för det fick oss att ta oss dit. Äntligen!

Igår var det alltså dags för Bockholmenfestivalen och hela familjen packade in sig i bilen för att i strålande septembersol spendera ett gäng timmar där. Jag hade fått inbjudan av More Activities, som tillsammans med Bockholmengruppen stod för arrangemanget av denna dag. Senast jag gjorde någon aktivitet med More Activities var vid vår Kick-off med jobbet i våras när vi körde Mästarnas Mästare ute på Skavsjoholm. Jag visste alltså att de är bra på att leverera aktiviteter och det bevisade de även igår ute på Bockholmen.

Bockholmen hav och restaurang

Vi parkerade bilen på fastlandet och promenerade sedan över den lilla bron till Bockholmen.

Bockholmen hav och restaurang

Bockholmen hav och restaurang

Efter en kort promenad möttes vi av det stora, gula trähuset där vi skulle inleda med att äta vår lunch.

Bockholmen hav och restaurang

Jag gillade inredningen inne i huset skarpt. Men vi hängde inte där inne mer än under tiden vi stod i kön för att plocka på oss av den ljuvliga maten från brunchbuffén. Sedan satte vi oss ute på veranden i det magiska septembervädret.

Bockholmen hav och restaurang

Jag fyllde min tallrik med massor av gottigheter och var mer än nöjd med dagens lunch.

Bockholmen hav och restaurang

Resten av familjen gillade också maten, men sedan blev det spring i benen på barnen. Tur då att vi satt med utsikt mot aktiviteten ”Kasta prick”. Dit ner sprang barnen glatt och sysselsatte sig en bra stund med att kasta ärtpåsar i hinkar.

Bockholmen hav och restaurang

Bockholmen hav och restaurang

Efter en stunds kastande begav vi oss ner till bryggan för att åka det som barnen hade sett mest fram emot att få åka, nämligen ribbåt. Med förväntan i blicken satte vi oss till rätta i båten med flytvästar och skyddsglasögon på och det var bra att vi höll i oss. För det gick bitvis riktigt snabbt!

Barnen tyckte det var super kul och verkade inte alls rädda för farten.Vi åkte en runda på 15-20 minuter och de hade nog lätt kunnat åka mer än så.

Bockholmen hav och restaurang

Jag njöt mest av att gå runt på den lilla ön och blicka ut över vattnet. Det var en sådan fin dag, en trubadur satt och spelade vis utomhusbaren och vattenaktiviteter var i full gång ute på havet.

 

Bockholmen hav och restaurang

Bockholmen hav och restaurang

Om vi inte hade haft barnen med och jag inte haft ett trasigt knä hade jag gärna testat SUP och kanske till och med bastubadat. Men jag nöjde mig med det faktum att jag testat SUP åtminstone en gång denna sommar!

Bockholmen

Bockholmen hav och restaurang

Det fanns mycket fint att titta på, tyckte även Wilmer.

Bockholmen hav och restaurang

Bockholmen hav och restaurang

Men laserlerduveskyttet var nog allra roligast, enligt honom. Och enligt hans pappa!

Bockholmen hav och restaurang

Smilla var också nöjd med dagen på Bockholmen och skuttade glatt runt på klipporna. Sol, hav och god mat på en skärgårdsö – det går inte att ha det så mycket bättre en solig dag i september!

Tack More Activities och Bockholmengruppen för denna dag!

4 Comments
 1. Vilken fantastisk dag ni haft! verkligen super fint! tänkte passa på och fråga, du som har koll på fitness och hälsa.. Jag har provat många metoder, både äta och dricka. Och tänkte kolla med dig som är lite mer expert på detta än en själv.. detox te? är det något som är verkligt? hitta den en sida https://fitnessbodygoal.wordpress.com/ där jag läste om något som heter red tea detox. Där de påstår att man kan gå ner i vikt, och även få ett träningsprogram.
  Vad tror du om det? är det något man vågar prova?

  1. Ja, det var verkligen en härlig dag!

   Jag är personligen inte så mycket för olika detoxkurer utan tror på att hitta till en bra kost i vardagen där kaloriintaget inte är högre än det du gör av med. Brukar du röra på dig och hålla igång med någon slags träning? Mitt råd är att satsa på det samt se över kostintaget i vardagen så att det är bra mat som mättar bra du äter.

   Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published.