Julens goda Rocky Road

När det är jul måste det finnas Rocky Road på julgodisbordet. Så är det bara!

Jag har gjort en del olika varianter av Rocky Road genom åren. Här hittar ni min nyttiga Rocky Road utan raffinerat socker och här finns receptet på klassisk Rocky Road med Dumle och Mini-marschmallows.

I helgen gjorde jag två varianter av Rocky Road. Först ut kommer en variant med mörk choklad och smak av pepparkaka. Den har en lite mer vuxen smak och passar ypperligt till en kopp kaffe.

Rocky Road med mörk choklad och pepparkaka

  • Mörk choklad av bra kvalitet
  • Nötmix med bl a cashewnötter och pistagenötter (saltade)
  • Dumle-kolor med pepparkakssmak
  • Gojibär
  • Flingsalt

Smält den mörka chokladen över ett vattenbad. Dela kolorna i mindre bitar och häll ner dem tillsammans med nötter och gojibär i en skål. Rör runt. När chokladen har smält rör du ner den i skålen och blandar runt.

Häll upp chokladblandningen i en form, inklädd i bakplåtspapper. Strö över flingsalt. Låt stå svalt i några timmar, gärna i kylen.

När din Rocky Road har stelnat skär du upp den i bitar. Duka fram och njut!

Den andra varianten av en Rocky Road som jag gjorde var alltså en med ljus choklad. Denna smakar gott för alla chokladälskande barn (och vuxna)!

Rocky Road med ljus choklad, kola och marschmallows

  • Ljus choklad av bra kvalitet
  • Nötmix med bl a cashewnötter och pistagenötter (saltade)
  • Dumle-kolor
  • Mini-marschmallows

På samma sätt som med den mörka varianten av Rocky Road börjar du med att smälta choklad över ett vattenbad. Under den tiden den smälter blandar du Dumle-kolor, delade i mindre bitar, tillsammans med nötter och mini-marschmallows i en skål.

Häll över den smälta chokladen och rör runt. Häll ut chokladblandningen i en form, täckt md bakplåtspapper, och låt stå svalt (i kyl) i några timmar.

Ta ut, dela i mindre bitar och njut av den ljuvliga chokladen på ditt godisbord!

Hur är det med dig, har du gjort några Rocky Roads i år? För jag gissar att det inte bara är jag som håller dem som en stark favorit på julgodisbordet?!!

4 Comments
  1. Jag har gjort massor av Rocky roads i år (Gjort på 1200 g choklad…)! Gör dem med ljus choklad, jordnötter, pistagenötter, dumlekolor, minimarshmallows och som pricken över i; geléhallon. Supergott!

Leave a Reply

Your email address will not be published.