När springsuget inte finns där…

Hur mycket jag än älskar löpning finns det dagar då mitt springsug inte finns där. Vissa av de dagarna väljer jag att träna annat på och vissa av de springer jag ändå. I fredags var en sådan dag när jag inte var sugen, men sprang ändå. Om jag ångrade det efteråt? Nej, inte en sekund!

Det var fredag och jag hade åkt in till stan för att jobba större delen av dagen från kontoret. Jag skulle få springa längs med Kungsholms Strand för första gången på ett halvår och egentligen borde jag ha varit galet taggad på att springa. Men kroppen och psyket fungerar ju inte alltid som de ”borde” och av någon anledning fanns inte springsuget där.

Men eftersom jag varken var sjuk eller led av sömnbrist bestämde jag mig för att springa ändå. Mitt trick när jag inte har suget till att springa är att tillåta mig själv att det får gå hur långsamt som helst, bara jag springer eller åtminstone joggar. Så det gjorde jag och för varje kilometer jag sprang kände jag tydligt hur mycket närmare målet jag kom. Plötsligt hade jag sprungit mina fem kilometer och kunde konstatera att jag hade sprungit trots osuget. Skön känsla ändå!

Löpning utan springsug

Löpning utan springsug

Jag tror att det är den där kravlösa träningen som så många av oss mår bra av. När fokus från prestation och tider plockas bort blir det enklare att röra på sig. Det blir liksom inte en så ”big deal” och inget att fundera på. Det är bara att göra det och så är det gjort!

Nu är det måndag och jag har vilat hela helgen från träning. Man skulle kunna tro att jag var fylld av energi imorse på denna dags löprunda. Men nej. Faktiskt inte. Jag var även idag seg i benen och inte speciellt sugen. Men jag började springa ändå och så fort jag kom in i skogen och möttes av morgonsolen i backen kom suget tillbaka till mig och springstegen blev med ens lättare. Som sagt, det är bara att ta sig ut och göra det så brukar det mesta andra lösa sig!

Hoppas att du känner ett härligt sug till träning denna vecka! Och om inte hoppas jag att du får till det ändå!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.