Nyårsafton 2020 – bilder och meny från vårt nyårsfirande

Gårdagens nyårsfirande blev som för de flesta andra lugnt och fridfullt på hemmaplan. Det var bara vi i den lilla familjen på fyra och större delen av kvällen gick åt till att äta vår 3-rättersmeny. Att vi inte oftare lagar så här god och festlig mat, förstår jag inte. Det blir liksom bara till nyårsafton som vi slår till med 3-rätters till middag. Kanske ska börja med det lite oftare ändå?! Här får du vår Nyårsafton 2020!

Vår Nyårsafton 2020

Det enda jag hade förberett dagen innan var efterrätten. Övrigt började vi tillaga ett par timmar innan vi skulle äta.

Jag avvaktade med att dra på mig paljettklänningen tills efter jag hade stekt oxfilé och gräddat våfflor. Känns som att den mådde bra av att slippa det stekoset.

Vår 6-åring hjälpte till att duka bordet, som blev så här fint med stjärnor, glitter och kulor.

Nyårsafton 2020/21

Barnen var hungriga redan en dryg timme innan vi skulle äta. När jag sade att de inte fick äta något godis eller kakor utan kunde ta en frukt istället ställde de sig och gjorde fruktsallad till oss alla. Så gulligt av dem och gott!

Nyårsafton 2020/21

Nyårsförrätten:

Så var det dags för förrätten, vilket var en våffla med gräddfil, röd rom, rödlök, gräslök och citron. Kvällens godaste rätt, enligt mig!

Den barnvänliga varianten var våffla med keso och när.

Nyårsafton 2020/21

Nyårsvarmrätten:

Till varmrätt njöt vi av oxfilé med bakad potatis och tillbehör som bearnaisesås, smör och rödlök. Dessutom med ärtskidor, ruccola och tomat. Mums!

Nyårsdesserten:

Slutligen dukade vi fram den dessert som jag hade förberett kvällen innan och gjort klart tidigare på dagen, nämligen en Key Lime Pie. Hade aldrig gjort denna dessert tidigare, men den visade sig vara både enkel att göra och god. Receptet på den hittar du via länken.

Nyårsafton 2020/21

Ett tag senare var klockan 12 och båda barnen var fortfarande vakna. Vi gick ut och kollade in fyrverkerierna samt pussade och kramade in det nya året.

GOTT NYTT 2021! 🎉✨🥳

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.