När trädgården är som vackrast har jag nästan svårt att njuta av den

Det låter kanske konstigt det här att jag inte kan njuta när trädgården är som vackrast, men jag ska förklara vad jag menar. Kan tänka mig att det är fler än jag som har utmaningar med att njuta av det vackra när det är som vackrast. Läs mer här för att förstå hur jag tänker och hur jag jobbar med dessa tankar.

När trädgården är som vackrast

Bilderna i detta inlägg är från vår trädgård från mitten av maj till slutet av samma månad. Det är tiden mellan hägg och syren när det är som allra vackrast. Under denna tid har vi glädjen av att njuta av körsbärsträd i blom, andra träd och buskar som blommar, kungsängsliljorna förgyller vår rabatt och purpurapeln exploderar med sina mörkt rosa blommor.

Det är så fantastiskt vackert och det doftar så ljuvligt att det nästan gör ont. Det är som att det är för vackert för att det ska gå att ta in och jag håller så mycket med Karin Boye i dikten:

Det gör ont när knoppar brister.

Den vackraste tiden
Den vackraste tiden
Den vackraste tiden
Den vackraste tiden

När trädgården är så vacker som den är under tiden tid, och även är nu, går jag ut i den så ofta jag kan. All övrig tid känner jag nästan av en stress av att inte kunna vara där och njuta av den. Det är ju dumt och bara negativt att jag känner så.

Så jag försöker lägga fokus på att vara tacksam till det vackra istället och de stunder som jag får i det.

Den vackraste tiden
Den vackraste tiden

En annan oro som gnager i mig medan jag njuter av det fina är att det snart är slut. Så dumt att jag tänker på det nu när det är så ljuvligt!

Varför kan jag inte leva som jag lär och vara i nuet fullt ut?

Det är svårt, men jag kommer en bit på vägen bara genom att medvetandegöra det.

Den vackraste tiden

Mot slutet av detta inlägg vill jag ge mig själv och förhoppningsvis några av er tips på vad man kan göra när man har svårt för att leva i nuet och vara tacksam för det. Efter bilderna på våra kungsängsliljor kommer dessa tips.

Den vackraste tiden
Den vackraste tiden
Den vackraste tiden

Tips för att njuta av nuet:

  • Se till att spendera så mycket tid som möjligt med det du njuter av. I mitt fall med trädgården planerar jag in alla tänkbara stunder för att vara i den. Jag tränar i den, jag spenderar mina kvällar och helger i den. Idag när jag jobbar hemifrån ska jag äta min lunch där och gå runt för att ta in allt.
  • Stanna upp vid ett vackert träd eller buske. Lukta på blommorna och dra in doften ordentligt. Förhoppningsvis kommer den stunden finnas kvar framåt som ett fint minne.
  • Ta bilder och filmer på allt det vackra. För mig fungerar det väldigt bra att ha dessa att gå tillbaka till när hösten och vintern kommer.
  • Jobba med meditationsövningar för att vara mer i nuet. Andas, pausa allt annat och tillåt dig att vara där och då. Det hjälper!
Den vackraste tiden

Älskade purpurapel, som blommade under en vecka och nu har blommar ut. Så mycket glädje du har skänkt och jag njuter fortfarande av minnet av att yoga intill dig.❤️

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.