En krämig kycklingryta med soltorkade tomater och smak av dragon. Visst låter det gott?! Denna kycklinggryta gör jag gärna då den både är enkel att göra och smakar gott. Dessutom gillar alla i familjen den. Så bra!
Kolla in receptet här.
Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater – recept
ca 6 portioner
- 1 kg kycklingfiléer
- salt
- svartpeppar
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk rapsolja
- 1 gul lök
- 2 dl créme fraîche
- 2 dl matgrädde
- 2 tsk soja
- 1 msk äppelcidervinäger
- 4 msk torkad dragon
- 2 msk grönsaksfond
- 2 msk dijonsenap
- 8 bitar soltorkade tomater klippta i bitar
Tillbehör:
- matvete eller en variant av ris
- grönsaker som broccoli, tomater och ruccolasallad
Hacka lök och vitlök. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar, salta och peppra dem samt stek dem i rapsolja. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare 5 minuter på medelvärme. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Tillsätt créme fraîche, matgrädde, äppelcidervinäger, soja, grönsaksfond, senap, dragon och soltorkade tomater. Rör om så allt blandas väl och låt puttra i åtminstone 5 minuter.
Servera den krämiga kycklinggrytan med matvete eller något sorts ris samt goda grönsaker.
Detta är verkligen en lunch i min smak, men den passar lika bra att äta till middag.
Om du inte vill ha kyckling kan du byta ut kycklingen mot till exempel fläskfilé eller quornfiléer. Smaklig spis!