Årets första är alltid den bästa

Att göra något för första gången på året är alltid den bästa, tycker jag. I natt sov jag och barnen i paviljongen för första gången i år. Det var mysigt att få uppleva det igen och just därför har jag på känn att årets första sova ute-upplevelse också blev årets bästa.

Årets första är alltid den bästa: Om vår natt i paviljongen

Eftersom det har varit varmt så många dagar och nätter i sträck har vi pratat om att sova i paviljongen ett tag nu. Jag och storbarnen kom fram till att onsdag skulle vara en bra natt för det så igår kväll bäddade vi iordning där ute.

I hörnsoffan i paviljongen finns det sovplats för två när man tar bort alla ryggkuddar. Vi blåste upp vår madrass för att ytterligare en skulle få sovplats och så bäddade vi iordning alla sängarna.

Vi drog igen myggnäten. Eftersom vi bor vid skogen har vi ganska mycket mygg och de ville vi inte släppa in till oss.

Efter att alla hade bytt om och borstat tänderna kröp vi in i vårt lilla hus. Nytt för i år var att bebis fick vara med. Eftersom hon sover bra på nätterna tänkte jag att det skulle fungera fint och om inte skulle det ju vara enkelt att gå in i huset för att fortsätta att sova där. Det visade sig gå fint och hon sov lika bra där som inne i huset.

Alla tre barnen hade svårt för att komma till ro på kvällen. Inte så konstigt med tanke på att detta ju är som ett litet äventyr, fast hemma. Dessutom var det svårt att få det mörkt då våra paviljongväggar är ljusa och det ju aldrig blir riktigt mörkt den här tiden på året. Jag tror att vi alla somnade framåt 12-tiden.

Det jag älskar mest med att sova ute i paviljongen:

  • Det är ett litet äventyr och något annat än att gå och lägga sig i sin vanliga säng.
  • Vi får mysig familjetid tillsammans. Igår kväll gjorde vi ”hänga gubben” innan vi skulle sova.
  • Jag njuter av att ligga och lyssna på alla ljud från skogen och fågelkvittret. I natt regnade det en del och det var mysigt att ligga och lyssna på regnsmattret på taket och ändå vara torr själv.

Vid klockan sex imorse smög jag ut ur paviljongen. Trädgården var frisk och fräsch efter nattens regnande. Jag hade fått lite mindre sömn än vanligt, men var ändå stärkt efter en natt utomhus. Det här var årets första natt utomhus, men garanterat inte den sista.

Läs även dessa inlägg:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.