Veckans Bästa från vecka 26 2023 ♥

Wow, vilken sommar vi har! Jag slås av det varje dag och är så tacksam för värmen och den ljuvliga grönskan. Nu behöver vi visserligen få rejält med regn då det börjar bli bra torrt. Men idag ska det visst både regna och åska så det är på gång.

Här kommer ett inlägg om veckans bästa från denna vecka i slutet av juni.

Veckans bästa från vecka 26 2023

Veckans vackraste

Det är svårt att välja av allt det vackra som finns just nu. Blommorna framför mig på köksbordet är vackra. De fick jag av maken när vi firade bröllopsdag tidigare i veckan. Pionerna, jasminen och borstnejlikorna ute i trädgården är så vackra just nu. Och kvällarna är ljuvligt vackra såhär i slutet av juni. Bilden ovan visar hur fint det var med kvällssolen på vår gata en kväll tidigare i veckan.

Veckans träning

Jag har under en veckas tid haft ont i halsen, men kände igår att det började släppa. Skönt att det inte bröt ut i en värre förkylning än så. Har på grund av det onda i halsen inte kommit igång med den träning jag hade tänkt den här veckan, utan har bara ägnat mig åt promenader och trädgårdsarbete.

Ser fram emot att dra lite gummiband och göra enklare styrkeövningar med start nästa vecka!

Vindöns Camping & Marina på Orust

På tal om träning. Läs gärna mitt inlägg om kravlös träning.

Årets första är alltid den bästa: Om vår natt i sovandes i paviljongen

Veckans mysigaste

Att sova med alla tre barnen i paviljongen igår natt var helt klart veckans mysigaste. Så mysigt att ligga där och lyssna på alla ljuden från skogen tillsammans med dem. Att vi alla vaknade galet tidigt och fick alldeles för lite sömn den natten är en annan sak…

Läs detta inlägg om vår upplevelse: Årets första är alltid den bästa.

Veckans mest boostande

Det vackra vädret boostar mig så mycket. Varje morgon går jag ut i trädgården och känner en sådan tacksamhet till att få ha det så bra.

Hallonsmoothie med banan - nyttigt recept

Veckans godaste

Vi gör gärna smoothies såhär års och denna hallonsmoothie med banan kan jag verkligen tipsa om. Så svalkande god och gjord på bara tre ingredienser!

Veckans mest inspirerande

Lyssnade på Maratonpodden med Petra Månström nyligen. Var ett tag sedan jag gjorde det och blev så inspirerad, bland annat av hennes intervju med Marija Aurell.

Mina tankar efter en midsommar - solnedgång i Falkudden, Dalarna

Veckans mest lästa inlägg

Inlägget jag skrev med mina tankar efter en midsommar har lästs av flest av er.

Veckans bästa Instagram-inlägg

Jag skrev detta om promenad vs löpning:

Gå eller springa – Vad föredrar du?

Vi återvände till samma plats i år som vi firade midsommar på förrförra året. 🌺🌸🇸🇪☀️ Strax utanför Avesta i Dalarna njöt vi av traditionsenligt midsommarfirande även i år.

På midsommardagen promenerade jag (bild 2) samma sträcka som jag sprang för två år sedan (bild 1). Så fint det var att få återse husen, fälten och hästarna där!

Nog för att jag saknar att kunna springa samtidigt som jag är tacksam över att kunna gå i rask takt. Gissar att jag mot slutet av året kan springa igen och det kan jag ju stå ut med.

Fördelar med att springa:
🏃‍♀️Det känns mer som träning.
🏃‍♀️Styrka, uthållighet och kondition tränas ännu mer än vid gång.
🏃‍♀️Man får uppleva mer på kortare tid.

Fördelar med att gå:
🚶‍♀️Det är skonsammare för kroppen.
🚶‍♀️Det är lättare att ha med vagnen än om jag skulle springa med den.
🚶‍♀️Man har mer tid till att ta in allt det vackra i naturen.

Älskar båda så mycket, men om jag var tvungen att välja en av dem skulle jag välja promenad före löpning.

Vad väljer du – gå eller springa?

Följ mig på @karinaxelsson.se

Vad jag ser fram emot i helgen

I helgen ska vi fira stora dottern som fyller nio år. Det blir både kalas med släkten och hemlig utflykt. Kalas med kompisarna ska hon ha längre fram. Blir mysigt att få fira henne riktigt ordentligt!

Njut av din helg, fina du!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.