Hallonsmoothie med banan

Förra sommaren hade vi en regel om att göra en smoothie om dagen när vi var hemma. Den här sommaren har vi inte riktigt samma ambition, men vi gör smoothies så ofta vi får lust. Det är ju så gott att svalka sig med en riktigt kall smoothie en varm sommardag. I detta inlägg delar jag med mig av en favorit: Hallonsmoothie med banan.

Missa inte länken sist i inlägget där du hittat till fler smoothierecept.

Hallonsmoothie med banan – recept

Den som kom på att frysa in bananer i slantar och göra smoothie av dem var ett geni. Jag har alltid ett gäng påsar med bananslantar i frysen, redo att ta fram när smoothiesuget kommer. De frysta bananerna ger smoothien en krämig konsistens samt bidrar med god smak och sötma. Testa att bara mixa fryst banan så får du bananglass!

Denna smoothie räcker till fyra glas

  • 4 dl frysta hallon
  • 2 bananer, frysta i slantar
  • ca 2 dl äppeljuice

Lägg fram hallonen och bananerna att tina något en stund innan du ska göra din smoothie. Mixa sedan hallon med banan samt äppeljuice. Häll i mer äppeljuice om konsistensen är för fast.

När du är nöjd häller du upp hallonsmoothien i fina glas och dekorerar med några hallon. Kallt, gott och mättande!

Hallonsmoothie med banan - nyttigt recept
Hallonsmoothie med banan - nyttigt recept

Håll med om att en smoothie om dagen är en bra grej?! Om du har barn, som jag, är det ofta uppskattat av dem och det är ett bra sätt att säkerställa att de får i sig viktiga näringsämnen på.

Kolla även in dessa smoothierecept:

>>> Klicka på denna länk och du hittar min samlingssida för smoothies. <<<

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.