Idag har jag och bebis haft besök av min kollega och hennes två bebisar. Till lunch bjöd jag då på en vegetarisk Bowl, som jag testade att göra förra veckan för första gången.
Inspirationen har jag hämtat från ICA.se och den är både färgrik, god samt fylld med bra näring. Bra är också att den går fint att förbereda i förväg. Antingen gör man hela Bowlen klar dagen innan eller så gör man som jag och förbereder den ugnsrostade sötpotatisen och kikärtorna. Dagen efter behöver man bara koka matvete, fixa dressingen och sätta ihop allt.
Lova mig att du testat denna för den är god!
Vegetarisk Bowl – recept
4 portioner
- 1 kg sötpotatis
- 1 förpackning kokta kikärtor (à 380 g)
- 3 msk olivolja
- 1 msk chilipulver
- 1 msk paprikapulver
- 2 tsk malen spiskummin
- flingsalt
- 4 portioner matvete
- 200 gram grönkål
- 150 gram fetaost
- 1 kruka basilika
- körsbärstomater
- nötter eller frön
Dressing
- 2 msk dijonsenap
- 2 msk färskpressad citronjuice
- 3 msk olivolja
- 2 msk tahini
- salt och peppar
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och skär sötpotatisen i bitar på ca 2 cm. Häll av och skölj kikärtorna och torka torra. Lägg sötpotatis och kikärtor på en bakpappersklädd plåt och blanda med olja, chilipulver, paprikapulver, spiskummim och salt. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills det får lite färg.
Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Riv kålbladen i mindre bitar och ta bort den hårda stjälken. Smula fetaosten. Plocka basilikan.
Vispa ihop alla ingredienser till dressingen.
Blanda allt som ska vara med i Bowlen i en stor skål. Häll över dressingen och blanda runt. Lägg upp på ett fat, toppas med nötter eller frön och servera.
Så många härligheter på ett och samma fat!
När jag serverade denna Bowl idag ställde jag även fram ajvar. Det passade bra till.
Smaklig spis!