Karlsborgs camping

Eftersom jag inte bloggade under vår semester i somras har jag fortfarande inte skrivit om alla våra upplevelser under semestern. Jag har tidigare skrivit om vår husvagnssemester till Bohusläns skärgård där vi bodde på Sturkö camping. Jag har också skrivit om det magiska Djäknesundet, det turkosa vattnet, som finns strax utanför Karlsborg. Men jag har ännu inte skrivit om vad vi gjorde mer i Karlsborg och om campingen där. Därför kommer här ett inlägg om Karlsborgs camping.

Karlsborgs camping

Karlsborg är en liten stad och denna camping ligger bara några minuters promenadavstånd från stadens centrum. Det är mysigt och praktiskt när allt finns nära till hands. Flera av kvällarna promenerade vi in till hamnen eller centrum för att spela minigolf, äta på restaurang eller köpa glass.

Karlsborgs camping

Campingen ligger fint belägen mellan de två sjöarna Vättern och Bottensjön. Vi bodde med vår husvagn precis intill stranden till Bottensjön och där blev det många dopp från bryggan. Vättern är ju känd för sitt kalla vatten, men Bottensjön var lite varmare att bada i.

Karlsborgs camping

Från min och makens säng hade vi fin utsikt över denna Bottensjö och vi somnade gott till sjöbruset på kvällarna.

Karlsborgs fästning

Aktiviteter i Karlsborg

Vi var på Karlsborgs camping i tre nätter och hann med att se en del av staden på dagarna. Karlsborg är känd för sin fästning så till den promenerade vi en av dagarna. Barnen tyckte att det var kul att gå uppe på de höga murarna och de deltog glatt i en tipspromenad som fanns där.

Vid Vättern

Att gå längs med Vättern är fint att göra. Vi hittade en lekplats där de hade hängt upp ett gäng hängmattor. Mysigt!

Efter träning

Vi hängde en hel del på campingen då det fanns en del att göra där. En eftermiddag tränade jag och barnen ihop på stranden. Bebis fick då hängs på i bärselet. Det var en av semesterns höjdpunkter för min del!

För att sammanfatta Karlsborgs camping så är den en mysig och bra familjecamping. På campingen finns allt man behöver och vill man äta på restaurang finns det bra alternativ några minuters promenadväg bort.

Vår lilla tjej var tre månader när vi var där och hon hängde med på allt. Det verkade som att hon också sov skönt i vår säng med sjöutsikt. Visst ser det mysigt ut?!

Djäknesundet

Om du ska till Karlsborg får du inte missa att besöka Djäknesundet. Där kan du njuta av en vacker plats med turkost vatten, som är iskallt att bada i. Läs mer om det här.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.