Gravidmage fast inte gravid

Det har nu gått drygt åtta månader sedan jag var gravid. Ändå har jag vid några tillfällen fått frågan om jag är gravid igen. Det är jag alltså inte. Jag förstår varför jag får frågan för när jag slappnar av i magmusklerna ser jag gravid ut. Här skriver jag om hur det är att ha gravidmage fast jag inte är gravid och vad det kan bero på.

Gravidmage fast inte gravid – mina tankar om det

På ett sätt tycker jag att det är konstigt att jag ser gravid ut. Jag kämpar ju på så pass mycket med min träning, mina promenader och bålövningar. Jag tänker på vad jag äter, även om jag också unnar mig en hel del. Men min förbränning borde ligga över det jag äter.

Samtidigt tänker jag att det inte är så konstigt. Jag har ändå varit gravid tre gånger och jag är 44 år. Det tar märkbart längre tid för huden att dra sig tillbaka nu. Och det finns ju många som aldrig får tillbaka sin forna kropp igen efter att ha varit gravid.

Så istället för att deppa fortsätter jag med att träna och stärka kroppen. Jag fortsätter att njuta av livet, inklusive choklad och fikabröd. Och jag fortsätter att vara stolt över hur mycket min kropp klarar av. För oavsett hur den ser ut är den fantastisk!

När jag lade upp ett liknande inlägg på Instagram igår var det några som kommenterade att jag bör kolla upp min diastas. Jag har tänkt tanken tidigare, men inte gjort något åt det. Har svårt att tro att problemet ligger där, men samtidigt kan det ju vara värt att kolla upp.

Dessa är typiska symptom på rektusdiastas:

  • Magen putar utåt.
  • Magmusklerna känns svagare.
  • Problem med bäckenbotten.
  • Problem med ländryggen.
  • Det känns obehagligt vid tryck mot magen.
  • Problem med urininkontinens.
  • Svårt för att utföra vissa sportaktiviteter.

Källa: 1177.se

I mitt fall är det bara punkt ett och delvis två som stämmer in. Men det kanske inte behöver finnas fler symptom än så?

Jag får kolla upp detta. Om någon av er som läser ha erfarenhet av detta, kommentera gärna och berätta!

PS. När jag kollar tillbaka i bloggen ser jag att jag skrev ett liknande inlägg om min stora postgravida mage även efter min förra graviditet. Det var bara det att det då hade gått enbart 2-3 månader sedan graviditeten. Nu har det gått över åtta månader och det känns därmed mer legitimt att lyfta ämnet.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.