Gröt till bebis – recept på en supergod chiagröt för bebisar

Min bebis älskar gröt och jag gör den gärna själv eftersom det blir mycket billigare än att köpa färdig gröt eller pulvergröt i affären. I detta inlägg ger jag dig ett gott recept på gröt till bebis med smak av äpple och kanel. Gröten är gjord på havregryn och innehåller också chiafrön för extra näring. Så bra mat till din bebis!

Just denna gröt serverar jag i en smart Klämmis-förpackning till bebisen. Då kan hon suga i sig den själv, vilket fungerar optimalt för oss då hon inte gillar att bli matad.

Idag ska vi iväg in till stan direkt på morgonen och då är det perfekt att ha med en Klämmis med gröt till henne. Här kommer receptet!

Gröt till bebis – recept

Räcker till flera portioner

  • 2 dl havregryn
  • 2 msk chiafrön
  • 2 dl mjölk av valfri sort
  • lite kanel (tänk på att bebisar och barn inte ska äta så mycket kanel så ta bara lite)
  • 1/2 äpple

Blanda havregryn, chiafrön, mjölk och kanel i en burk eller skål. Skala äpplet och riv ner det i blandningen. Använd ett rivjärn med små hål för att få ett så finrivet äpple som möjligt. Blanda ihop allt och ställ in i kylen över natten.

På morgonen är den klar att äta. Servera chiagröten i en skål till din bebis. Om ni ska iväg, som vi ska idag, är det optimalt att ta gröten i en Klämmis-förpackning. Min bebis suger gärna i sig gröten från denna genialiska sak.

Gröt till bebis

Denna förpackning har jag köpt från Klämmis.se. Den går att fylla med gröt, smoothie eller annat gott, som du vill ge din bebis eller ditt barn. Den går att diska och återanvända och är verkligen genialisk! Om du har en bebis eller ett barn hemma måste du testa den. Blir ju så mycket billigare att fylla en sådan här Klämmis själv än att köpa en färdig i affären.

Chiagröt med äpple och kvarg

När jag för gröt till min bebis gör jag gärna en extra stor sats som räcker till fler i familjen. Just denna chiagröt med äpple och kanel är lika god för stora och små. Igår proppade jag därför i ordning både en gröt till henne och till mig.

Chiagröt med äpple och kvarg

Min chiagröt lade jag upp i en ny burk och toppade med vaniljkvarg samt bitar av äpple. Alltså, detta är så gott att jag skulle kunna äta det varje dag!

Chiagröt med äpple och kvarg

Med denna gröt i magen får både du och barnet en riktigt bra och näringsrik start på dagen. Bra va?!

>>> Här hittar du alla mina grötrecept. <<<

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.