Stunder av lycka

För att vi ska må bra behöver vi hitta stunder av lycka och välmående varje dag, helst flera gånger om dagen. Det handlar mycket om att ha rätt mindset för att hitta dem. Jag menar att dessa lyckliga stunder finns där för oss alla. Det gäller bara att se dem och ta vara på dem samt att skapa dem.

Jag brukar kalla dessa stunder för vardagsglitter. Det är för att de är glittrande, fina stunder, som ger lyckohormoner och glädje på riktigt. I detta inlägg berättar jag om hur jag gör för att skapa och hitta dessa stunder av lycka.

Stunder av lycka

Vi har fått njuta av ännu en magiskt varm och fin sommarhelg. Det har varit fullt upp med aktiviteter för vår del och då är det lätt hänt att de dränerar dem. Barnen hade aktiviteter på olika håll och skulle skjutsas av oss vuxna. Men mitt i allt skjutsande går det att hitta fina stunder, som göt skillnad.

I lördags förmiddag skjutsade jag dottern och hennes kompis till körövning i en kyrka ute på landet. De skulle öva i drygt en timme och jag tyckte att det kändes onödigt att åka hem emellan. Jag och bebis skulle bara hinna vara hemma i en halvtimme. Istället åkte vi tills närmaste badstrand och det var ett så bra beslut!

Solen strålade och himlen var klarblå när vi hade parkerat bilen och gick ner till stranden. Det var varmt i luften fastän klockan inte var så mycket och jag var förväntansfull inför att snart få doppa mig.

Bebis fick sitta i vagnen på bryggan medan jag bytte om till baddräkt. Vattnet omkring oss var alldeles stilla och vi båda tittade fascinerat på allt det vackra.

Så klev jag nedför badstegen och gled ner i sjövattnet. Åh, vad det var magiskt skönt!

Eftersom jag var så varm i kroppen kändes vattnet svalt även om det säkert var närmare tjugo grader varmt. Så skönt det var att simma runt en stund och så härligt att bebis var nöjd med att kolla på under tiden.

Jag fick verkligen ett halleluja-moment och kunde konstatera att det var några andra som badade intill som kände samma sak. De sade till varandra att detta var lycka och livet. Och jag var verkligen beredd på att hålla med.

Detta var definitivt en stund av lycka den dagen och så enkelt det var att skapa den. Jag kände en sådan tacksamhet över att ha behövt skjutsa tjejerna denna förmiddag eftersom det hade tagit mig hit.

Jag hoppas att du också försöker hitta stunder av lycka för dig varje dag. Vad som gör dig lycklig vet du bäst själv och du är den som bäst kan skapa dem för just dig.

Läs mer om detta ämne här:

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.