Valda sanningar

Vi tänker ungefär 60 000 tankar varje dag och omkring 95% av dem är tankar som vi har tänkt förut. En del av de tankar vi tänker är negativa och vissa av tankarna stämmer inte. Men vi kan själva jobba med att styra våra tankar för att de ska bli så positiva som möjligt. Det handlar om valda sanningar och vilka tankar du väljer att tro på. I detta inlägg berättar jag mer om just dessa valda sanningar och hur du kan jobba med dem.

Valda sanningar

Rent generellt kan man säga att valda sanningar är det som vi väljer att tro på. Det behöver inte vara detsamma som en absolut sanning, som gäller för alla och alltid. Valda sanningar är begränsningar som vi själva sätter i våra tankar.

Vi väljer alltså att tro på mycket av det vi tänker och det är här vi kan välja att styra våra tankar. Det som gör dina valda sanningar så kraftfulla är att för att de är alldeles sanna för just dig. Men de kanske är helt obegripliga för andra.

Vi har alla våra valda sanningar. En del är vi medvetna om, andra inte. En del hindrar oss från att vara oss själva och andra möjliggör det. Jag har själv blivit hjälpt av att styra mina valda sanningar till det som är bra och gör gott för mig. Jag hoppas att du också vill medvetandegöra dina sanningar och styra dem till något positivt för dig.

Ängeln och Djävulen

Känner du igen dig i att du ibland har en röst inom dig, som säger negativa och elaka saker om dig, och en röst, som säger positiva saker? Det är vanligt att vi har det. Jag kallar dessa röster för Ängeln och Djävulen. Ängeln är den som boostar mig med bra saker och Djävulen vill få mig att känna mig sänkt, dålig och mindre värd. Här gäller det verkligen att lyssna på rätt röst, dvs Ängelns röst!

Hur du väljer rätt vald sanning

När den elaka rösten från Djävulen vill trycka ner dig ska du göra detta:

  • Lyssna in rösten. Låt tankarna som ”du är ful”, ”du duger inte” eller ”du är inte värdefull” få komma, men var medveten om att detta inte är sanningar. Intala dig själv att det inte stämmer och försök att vända tanken till motsatsen.
  • För mig hjälper det att tänka att detta är en röst och inte en sanning. Det är som att jag ser en liten Djävul på min axel, som pratar och som jag vet inte är värd att lyssna på.
  • Fundera också på om du skulle kunna säga dessa elaka saker till andra. Nej, antagligen inte. Då ska ju inte heller du (eller Djävulen) säga det till dig själv.
  • Försök att hitta till Ängeln istället och lyssna på den rösten.

Att jobba med sina tankar kräver träning och kan ta tid att lyckas med. Jag har jobbat med det i många år, men ändå kommer Djävulens röst fram varje dag. Det gäller då att fortsätta att vara konsekvent med hur man handskas med den rösten och att varje dag aktiv välja sina valda sanningar.

Läs också dessa inlägg:

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.