Proteinrik mozarellasallad

För några dagar sedan fick jag hem ett härligt bud från Granarolo med ett gäng proteinrika ostar samt grönsaker och rotfrukter i en skål. Jag blev såklart nyfiken att testa deras nyheter i form av bland annat proteinrik mozarella och gjorde därför en ljummen sommarsallad med just den osten. Vill tydliggöra att detta inlägg inte på något sätt är sponsrat, utan jag väljer själv att dela med mig av det goda. Varsågod att inspireras av detta recept på en proteinrik mozarellasallad.

Sallad med granarolo

Proteinrik mozarellasallad

4 portioner

 • 1 broccolistånd
 • 2-3 morötter
 • 1 stor sötpotatis
 • 1 rödlök
 • 1 röd paprika
 • en rejäl näve bladspenat
 • olivolja
 • flingsalt
 • 2 nektariner
 • solrosfrön
 • 2 mozarellaostar, extra proteinrika från Granarolo
 • några blad färsk basilika


Sätt ugnen på 200 grader. Dela broccoliståndet i mindre bitar. Skala sötpotatis, morot och rödlök. Skär samtliga grönsaker och rotfrukter i mindre bitar. Lägg upp alltsammans förutom nektarinerna på en plåt, klädd med bakplåtspapper. Ringla olivolja över och strö över flingsalt. Sätt in i ugnen och låt dem rostas i ca 20 minuter.

När grönsakerna och rotfrukterna har mjuknat och fått fin färg lägger du upp dem i en stor skål. Garnera med bitarna av nektarin och solrosfrön. Ta fram de två mozarellaostarna och toppa salladen med dem. Ringla lite olivolja över dem.

Ät och njut!

När jag gjorde denna sallad i helgen rullade och stekte jag även köttbullar inför midsommarafton. Jag och dottern, som var de som var hemma och åt av mozarellasalladen tog några av köttbullar och åt som tillbehör. Det var riktigt gott!

Istället för att äta köttbullar till och om du vill få till en extra proteinrik måltid kan jag varmt rekommendera att äta den med lax eller kyckling.

Extra proteinrik mozarella

Osten i detta recept kommer alltså från Granarolo och är extra proteinrik. Den heter High Protein Mozzarella och har 18 % högre proteininnehåll samt innehåller 70 % mindre fett än de vanliga mozarellaostarna.

Med bara 5 gram fett och hela 20 gram protein är den både fettsnål och proteinrik. Jag tycker att den dessutom är lika god som en vanlig mozarellaost.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.