Träning på morgonen

Det är måndag morgon och jag sitter på tåget in till kontoret. Idag börjar jag jobba 100% efter att ha varit föräldraledig till 75% i över ett år. Att åka ifrån vår lilla 1-åring imose var tufft, men jag vet att hon har det bra där hemma. Det är mest för mig det är jobbigt, samtidigt som det kommer bli så kul att komma tillbaka till kollegorna och jobbet på kontoret. Jag har startat upp denna dag med träning på morgonen och närmare bestämt med en magisk löptur i vår skog. Det bästa lyckopillret för mig! Här delar jag med mig av varför just träning på morgonen är bra för oss.


Träning på morgonen

Självklart är all typ av träning, oavsett när den sker, bra. Det viktigaste är att träna på den tid på dygnet som är optimal för just dig. Dock finns det några särskilda anledningar till varför just träning på morgonen är bra.

Fem positiva effekter med att träna på morgonen

Du får en grym start på dagen

Träning har ju en uppiggande effekt och det skapas sköna endorfiner i kroppen, som ger lyckokänslor. Att få ta del av dessa under hela dagen är ljuvligt. De gör att du sannolikt mår bättre mentalt bättre under hela dagen. För den som tränar på kvällen går miste av att få njuta av dessa endorfiner fullt ut.


Du får mer tid över på lunchen och kvällen

När träningen är avklarad för dagen redan på morgonen har du tid över för annat på lunchen och på kvällen. Jag älskar den känslan, att veta att jag inte behöver peppa mig för att träna på kvällen när jag kommer hem från jobbet. Då kan jag lägga fokus på familjen och att laga en god middag istället.

Du blir mer fokuserad

Forskning visar att fysisk aktivitet har många positiva effekter på hjärnan. En av dem är att du har lättare att ta till dig ny information. Om du har tränat på morgonen kan du alltså ha lättare för att hålla fokus och ta till dig ny information i skolan eller på jobbet.


Du blir mer effektiv under dagen

Om du kan fokusera bättre har du möjlighet att vara mer effektiv under dagen. Jag känner av det väldigt konkret själv. Min morgonträning gör mig pigg och hjälper mig att fokusera, vilket gör att jag blir både mer effektiv och produktiv hemma och på jobbet.

Du vet att träningen blir av

Om du har tränat redan på morgonen kan du vara säker på att träningen blir av till skillnad om du tränar på kvällen. För kvällstränaren finns det en risk att något annat kommer emellan, att man känner sig för trött eller blir tvungen att prioritera om. Så skönt då att som morgontränare inte behöva skippa träningen!


Det som är bra att veta är att det inte krävs några långa träningspass för att träningen ska ge de effekter jag nämner ovan. Själv sprang jag en halvtimme i skogen imorse. Det räckte gott och väl för att skapa de sköna träningsendorfinerna, som jag nu njuter av resten av dagen.

Happy training, när du än gör den!

>>> Läs alla mina inlägg om hälsa och träning här. <<<

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.