Denna efterrättspaj är alltså nyttig, den innehåller väldigt lite kolhydrater men desto mer fett, om än nyttigt sådant. Jag har inga problem med att äta en vanlig äpplepaj om jag skulle bli sugen på det. Men man kan ju äta det desto oftare när man vet att den bara innehåller nyttigheter.
Det är faktiskt första gången jag använder stevia, sötningsmedlet som smakar som socker men knappt innehåller några kalorier. Har skrivit mer om stevia här.
Äppelpaj med mandelmjöl och stevia
- 125 gram smör
- 2½ dl mandelmjöl
- 1½ dl fiberhavregryn
- ½ dl steviaströ
- ca ½ dl vatten
- 4 små äpplen
- kanel
- steviaströ
Blanda ihop smör, mandelmjöl, havregryn, stevia och vatten till en smuldeg. Rör ihop den så snabbt du kan. Har du tid kan du låta den stå och kallna i kylskåpet en stund.
Skölj och skär äpplena i mindre bitar. Smörj en form med smör och fördela äpplena där. Strö över stevia och kanel. Fördela smuldegen jämnt över frukten.
Ställ in i ugnen i 175 grader i 25-30 minuter.
Jag tänker äta min äppelpaj med vispgrädde smaksatt med vaniljpulver. Annars är en klick vaniljglass eller en egengjord vaniljsås gott till.
Äppelpaj är ALLTID gott! 🙂
Kram M
Eller hur!!!
Kram tillbaka
Oj oj oj vad sugen jag blev på äppelpaj nu:) Var så längesedan jag gjorde en paj nu så det är på tiden att göra det snart, och då står ditt underbara recept på tur:)
Låter bra! 🙂