Bilden har jag lånat från Sara
Avokado har alltid varit en favorit hos mig. Här kommer receptet på bakad avokado, som jag publicerade för första gången den 2 mars 2012:
Jag älskar avokado i alla dess former så när jag såg Saras inlägg om bakad avokado i ugn var jag tvungen att prova. Jag gjorde mig en sådan avokadohalva med äggula i idag till mellanmål på eftermiddagen. Tack för tipset, Sara! För det var gott.
Bakad avokado i ugn
1-2 portioner (beroende på hur hungrig man är och om man äter det till frukost eller som mellanmål)
- 1 avokado
- 2 ägg (man behöver bara äggulorna så äggvitorna kan du göra någonting annat med)
- ev. hampafrön
Dela avokadon på mitten. Ta ut kärnan och skär bort lite av undersidan på båda avokadohalvorna så att de kan stå på en plåt i ugnen. Gröp ur hålan i mitten på avokadon lite så att en äggula får plats i vardera avokadohalva. Häll i äggulorna.
Grädda avokadon i 180 graders värme i ugnen tills dess att äggulan har stelnat, vilket tar mellan 5 och 10 minuter. För mig tog det 8 minuter. Jag strödde lite hampafrön på min avokadohalva. Njut sedan av krämig äggula tillsammans med avokado. En god kombination!