Ännu en maträtt från Middagsfrid har testats tidigare i veckan. Det här var den maträtt som jag var minst sugen på när jag läste veckomeny och det visade sig att jag hade rätt. Skinkgrytan smakade okej, men inte mer än så. Om du gillar fläskkött, en rykande varm gryta och inte så kryddstark mat då är detta något för dig. Annars skulle jag tipsa om att tillsätta mer kryddor för att få den med extra sting.
Mustig skinkgryta
4 portioner
- ca 500 gram skinkinnanlår
- 2-3 gula lökar
- 2 msk smör
- 1½ dl vispgrädde
- 3½ dl vatten
- 2 msk majsstärkelse
- 1 buljongtärning
- 1 msk kinesisk soja
- 2 tsk dijonsenap
- 2-3 lagerblad
- ½ burk syltlök
- 2 morötter
- 3 palsternackor
Skala och hacka lök. Hetta upp smör i en gryta och stek det strimlade skinkinnanlåret och den hackade löken. Tillsätt vispgrädde, vatten, majsstärkelse, buljong, soja, senap, svartpeppar och lagerblad. Blanda ner avrunnen syltlök och låt puttra på låg värme under lock i ca 5 minuter.
Koka under tiden upp ris, pasta eller det du vill äta till grytan. Jag åt den med bönpasta.
Skala och skär morötter och palsternackor i slantar. Lägg dem i grytan och låt puttra under lock i ytterligare 15 minuter.
Blanda till en sallad på exempelvis mangold, gurka, tomat och lite rödlök. Servera alltsammans medan grytan är varm.
Syltlök är verkligen inte min grej så de petade jag bort. Eftersom grytan inte var så smakrik och mustig som den utlovades vara ger jag den 2 poäng av 5 möjliga. Ingen höjdare alltså, men man kan inte gilla allt.
MAN FÅR INTE KLANKA NER PÅ ÖVERVIKTIGA, MEN ÄR DET MER OKEJ ATT KLANKA NER PÅ UNDERVIKTIGA?
https://nouw.com/hanshen/ar-det-mer-okej-att-klanka-ner-pa-underv-17960802