Förra veckan fick jag hem en härlig korg med godsaker från Quorn. Produkterna Quornbullar och Quornkorv har fått nya recept och precis börjat nylanseras i butikerna. Som ett förslag på en middag fick jag dessa tillsammans med ingredienser till tabbouleh och en ajvaryoghurt. Älskar att få tips på mat, som jag sällan eller aldrig lagar och som visar sig bli en god måltid. Så var det den här gången! Bullarna tillsammans med det övriga i korgen blev till en god middag, som gillades av alla i familjen.
Quornbullar med tabbouleh
ca 4 portioner
- en påse Quornbullar
- 3 dl vatten
- 1½ dl bulgur
- ½ gurka
- 3 tomater
- 2 salladslökar
- en kruka mynta
- en kruka bladpersilja
- en citron
- ½ dl olivolja
- 2 dl matyoghurt
- ½ dl ajvar
- salt och peppar
Börja med att koka bulgur. När den är klar sköljer/silar du av den med kallt vatten för att den ska svalna snabbt.
Skär grönsakerna och lökarna i små, små bitar. Hacka örterna smått. Lägg upp alltsammans i en skål. Häll på bulgur när den är klar. Blanda olja med lite saft från citronen samt salt och peppar. Häll detta över bulgursalladen. Tabboulehn är klar! Låt den stå och mogna i smakerna medan du gör klart resten.
Stek quornbullarna efter anvisningarna på förpackningen.
Blanda matyoghurt med ajvar och smaka av med salt och peppar.
Servera med citronklyftor!
Det här är en maträtt som går snabbt att göra. Jag har nog aldrig gjort tabbouleh tidigare, men det visade sig ju vara väldigt enkelt och gott. Och det passar att äta till mer än bara quornbullar. Nästa gång gör jag det till kyckling, lax eller lammfärsbiffar.
Ser väldigt gott ut. 🙂
Ja, quornbullar kommer jag lätt laga fler gånger! Och tabbouleh också! 😉