Av köttfärs kan man laga många olika rätter. En favorit hos oss är pannbiffar. Men eftersom stekt mat inte är så bra för Wilmer fick han kokade frikadeller istället igår när vi åt detta till lunch. Jag gjorde hans frikadeller först och våra pannbiffar sedan. Hade inte i lika många ingredienser i hans frikadeller som i våra biffar eftersom jag fortfarande är lite försiktig med vissa kryddor och salta produkter i hans mat.
 |
Gårdagens lunch med pannbiffar. Åt just precis en likadan portion som dagens matlådelunch på jobbet. |
 |
Wilmers lunch igår: mosade potatisen och ärtorna med lite smör och skar frikadellerna i mindre bitar. Mums, tyckte han! |
Ingredienser i våra pannbiffar:
Nötfärs
Fiberhavregryn
Ägg
Kapris
Sambal oelek
Dijonsenap
Soya
Gul lök
Vitlök
Paprikapulver, chili och svartpeppar
Ingredienser i Wilmers frikadeller:
Nötfärs
Vanliga havregryn
Ägg
Lite paprikapulver, chili och svartpeppar
Finare utan ögonbrynspenna!
Där ser man! Jag är själv lite ovan vid att se mig utan penna och tycker mest jag ser konstig ut…
Jag som inte känner dig tycker det ser helt naturligt ut utan, men en vanesak förstår jag. :))
Jag tror jag ska testa Wilmers frikadeller, jag fullkomligt älskar frikadeller men gör det väldigt sällan ;-p
Om du gillar frikadeller ska du göra det tycker jag. Själv har jag lite svårt för dem just för att de är kokta. Men det kanske främst har att göra med den beiga färgen…?
haha, ja de ser ju inte särskilt aptitliga ut, men jag tycker de har en fräsch och ren smak 🙂 Gjorde ett kilo nyss, dock hade jag enbart lök & vitlök i och kokade dem i buljong :-p
Kan tänka mig att smaken förhöjs av vitlöken och buljongen. Smaklig spis! 🙂