Latmansmüsli

När jag jobbar brukar jag vilja ha en burk med müsli där att äta av till min frukostfil. Jag gör helst müslin själv så jag vet vad jag får. Vanligtvis gör jag en müsli med bland annat ugnsrostade havregryn, hackade nötter, mandlar och torkad frukt och smaksättning av kanel och vanilj.

blogger-image-86179459 - LatmansmüsliIdag när jag gjorde en laddning musli inför kommande jobbstart valde jag att göra en latare variant på müsli. Jag rostade inte müslin i ugnen utan blandade ihop allt som det var i en skål. Det gick mycket snabbare och jag gissar att den blev lika god för det. Här kommer receptet på min latmansmüsli.

Latmansmüsli
stor sats

12 dl fiberhavregryn
5 dl rågflingor
2 dl solrosfrön
2 dl psylliumfröskal
1 dl hasselnötter
2 dl mandlar
1 dl kokosflingor
kanel
kardemumma

Blanda allt och rör om. Häll upp i burkar.

Jag äter oftast min müsli med naturell yoghurt eller fil och någon frukt eller bär.

10 Kommentarer
  1. Sådär gör jag också alltid min musli::) jag tycker den blir mycket godare än om man rostar den! Just nu har jag en musli med verkligen alla sorters gryner, nötter, fröer och torkade frukter. Mums mums!:)

  2. Det bästa med att göra sakerna själv, är att få dom precis som man vill ha. När det är färdigt finns det i stort sett alltid något jag inte gillar eller så fattas det saker istället! =0)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.