När jag jobbar brukar jag vilja ha en burk med müsli där att äta av till min frukostfil. Jag gör helst müslin själv så jag vet vad jag får. Vanligtvis gör jag en müsli med bland annat ugnsrostade havregryn, hackade nötter, mandlar och torkad frukt och smaksättning av kanel och vanilj.
Idag när jag gjorde en laddning musli inför kommande jobbstart valde jag att göra en latare variant på müsli. Jag rostade inte müslin i ugnen utan blandade ihop allt som det var i en skål. Det gick mycket snabbare och jag gissar att den blev lika god för det. Här kommer receptet på min latmansmüsli.
Latmansmüsli
stor sats
12 dl fiberhavregryn
5 dl rågflingor
2 dl solrosfrön
2 dl psylliumfröskal
1 dl hasselnötter
2 dl mandlar
1 dl kokosflingor
kanel
kardemumma
Blanda allt och rör om. Häll upp i burkar.
Jag äter oftast min müsli med naturell yoghurt eller fil och någon frukt eller bär.
åh, mums vad gott! det var sååå längesedan jag gjorde hemmagjord müsli. jag brukar ösa på med kanel 🙂
Jag har också alltid mycket kanel i. Så även denna gång.
Kanske är det just därför som receptet fångade mig 🙂 Det kan aldrig bli för mycket av det goda.
Sådär gör jag också alltid min musli::) jag tycker den blir mycket godare än om man rostar den! Just nu har jag en musli med verkligen alla sorters gryner, nötter, fröer och torkade frukter. Mums mums!:)
Låter gott!
Det bästa med att göra sakerna själv, är att få dom precis som man vill ha. När det är färdigt finns det i stort sett alltid något jag inte gillar eller så fattas det saker istället! =0)
Håller med att det är en stor fördel. 🙂
Mumsfilibabba! Ser supergott ut!
Äter inte müsli men min dotter har börjat (föredrar det framför flingor) och då måste jag blanda en sats! Tack för tips! Kram!
Förstår om din dotter blir glad då!