Omelett – gott och lätt

Omelett-3 - Omelett - gott och lätt
Gårdagens middag
Omelett-2 - Omelett - gott och lätt
Tillbehör till omeletten
Leksand-brod-4 - Omelett - gott och lätt
Gillar Leksands knäckebröd

Det blev en snabb och enkel middag/kvällsmat igår. Jag svängde ihop en omelett med skinka och tog fram några goda tillbehör. På kort tid fick vi en god måltid. Det som jag särskilt gillar med omelett är att den går att variera på många olika sätt. Gott är att steka med bitar av svamp, zucchini eller paprika och man kan toppa den med fetaost, broccoli och/eller tomat. Min omelett igår var av det enklare slaget med endast gul lök, skinka och kryddor. Men den blev god för det!

Ofta äter jag min omelett endast med en sallad och vinägrett, men igår åt jag även Leksands knäckebröd med smör och ost. Förutom knäckebröd dukade jag fram fetaost och en sallad med tomater, isbergssallad, gurka och broccoli. Dessutom lyxade vi till med att äta av våra egenodlade rödbetor till omeletten. Kombinationen rödbetor och fetaost är ju så god!

Så här gjorde jag gårdagens omelett:

Enkel omelett
2-3 portioner

1 gul lök
ca 100 gram skinka
5 ägg
lite vatten
chili
paprikapulver
peppar

Börja med att skala och hacka löken i små bitar. Fräs den i lite olja. Skär skinka in mindre bitar och låt den fräsa med. Sänk värmen på stekpannan när löken och skinkan har fått fräsa en stund. Blanda ägg, vatten och kryddor i en skål genom att vispa med en gaffel. Häll över äggstanningen i stekpannan och låt omeletten bli klar på en lägre temperatur i stekpannan. När äggstanningen har stannat och är fast är omeletten klar!

Omelett-1 - Omelett - gott och lätt
Goda smaksatta olivoljor

I salladen ringlade jag över en smaksatt olivolja med citron, som vi har fått av min syster som bor i England och är hos oss på besök den här veckan. Gott!

6 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.