Chunky Monkey Ice Cream – recept

Efter en heldag ute passade det bra att gå in och göra glass på eftermiddagen. Inspirationen till receptet tog jag från Leilas nyaste bok The Fresh Foodie, som jag hittat hos Kristin. Snacka om god glass! Och dessutom fullspäckad med bra näring och energi. Det blev ett härligt mellanmål, som jag och barnen festade på, kan jag lova.

chunky-monkey-ice-cream-2

Glassen innehåller bara fyra ingredienser (eller till och med bara tre om man inte vill ha den med chokladsmak) och går därför snabbt att göra. Wilmer ville ha sin utan chokladsmak, jag ville ha min med och Smilla verkade gilla båda varianterna.

Chunky Monkey Ice Cream

2 portioner

  • 2 bananer, slantade och frysta
  • 10 urkärnade dadlar
  • 100 gram hasselnötter
  • 1 msk kakao

Rosta nötterna i ugnen, ca 5 minuter i 200 graders värme. Ta ut, låt svalna och skrubba bort skalet från de flesta. Mixa samtliga ingredienser. Låt mixa ganska länge, tills du har en glassig konsistens. Ät direkt!

chunky-monkey-ice-cream

Jag har testat en hel del varianter av bananglass, men det här var helt klart den godaste av dem alla! Hade antagligen att göra med de sega och kolaliknande bitarna av dadlar samt smaken av rostade hasselnötter som bröt av härligt mot chokladen.

2 Kommentarer
  1. Det måste testas, ser supergott ut. Jag gjorde också glass igår. Kolla in Tone it up, massa goda recept och kul inspirerande träning.
    Ha en fin dag!
    / Carolina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.