Nötsmörskvarg

Den där kvargen från Lindahls med smak av nougat/nöt har jag visserligen inte smakat. Men jag har testat att blanda i nötsmör i den vanliga naturella kvargen och det blir riktigt gott. Här kommer ett förslag på frukost eller mellanmål som innehåller just denna blandning och som breds på knäckebröd och garneras med frukt. Detta var min frukost igår och väldigt god var den

nötsmörskvarg (1)

Knäckemacka med nötsmörskvarg och frukt

2 portioner

  • en halv burk kvarg
  • 1 msk jordnötssmör
  • kanel (ganska mycket)
  • knäckebröd
  • 2 päron

Börja med att blanda kvarg med jordnötssmör och kanel. Bred blandningen på knäckebröd och skiva ett päron att toppa med.

nötsmörskvarg (10)

Smaskens!

Eftersom det bara var jag som åt denna frukost igår blev ungefär hälften av kvargblandningen kvar och jag kunde äta av den till mitt kvällsmål. Kan upplysa att den var god även utan knäckebröd och med äpple och banan som frukter istället!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.