En svår nöt att knäcka

gron-kokosnot - En svår nöt att knäcka

Vi har en grön kokosnöt hemma som jag just försökte ge mig på att knäcka. Men misslyckades. Hur gör man egentligen för att få upp en grön kokosnöt? Denna unga nöt (den blir till den bruna kokosnöten när den har åldrats) innehåller ju det hälsosamma kokosvattnet och jag ville prova hur det smakar i naturlig form. Men det fick jag alltså inte.

Då är det mer praktiskt med kokosvatten på flaska, som Fredrik Paulúns till exempel. Inget krångel med att öppna förpackningen och innehållet är minst lika nyttigt och törstsläckande.

Det är alltså från den gröna kokosnöten som man tar vattnet till kokosvatten, som den finns en hel uppsjö av på marknaden just nu. Av de jag har provat gillar jag detta märke bäst.

8 Kommentarer
  1. Först spikar man spikar i varje hål och tömmer ut mjölken/vattnet…sedan tar man ett stämjärn och en hammare och om man har tillgång till skruvstäd är det ännubättre…sätt fast, och sen är det bara att hammra! =)MVHMaria Thor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.