Härom dagen fick jag ett härligt bud från Quorn, en låda fullproppad med rotfrukter, kålsorter, avokadofrukter, olivolja och så de två veganska nyheterna från Quorn; schnitzel och nuggets. Alla fina färger i lådan gjorde mig så glad och jag började genast fundera på vad jag skulle kunna laga av det.
Igår plockade jag ut alla rotfrukter, det vill säga morötter, plasternackor, sötpotatis, rödbetor och polkabetor samt avokado, chili, citron och vitlök och lagade middag av. Rödbetorna och polkabetorna kokade jag i ca 20 minuter. Under tiden rostade jag de andra rotfrukterna på en plåt i ugnen och när betorna var al dente lät jag dem rosta med de sista minuterna.
Veganmaten från Quorn stekte jag i stekpanna under tiden och så gjorde jag en härlig guacamole av avokadofrukterna och det andra jag hade plockat från lådan. Två avokadofrukter, skal från en citron plus en hel del av saften från den, en liten chili i bitar (jag tog ej med kärnorna) och en vitlöksklyfta mixade jag till en slät röra. Jag smakade av med salt och peppar samt lite mer citronsaft och rörde ner små bitar av tomat. Vips, så var maten klar!
Just den där guacamolen och alla antioxidantrika rotfrukter var bra mat för oss eftersom vi alla är mer eller mindre förkylda i familjen. Så långt älskar jag veganman.
Men jag blev inte överförtjust i Quorns schnitzlar och nuggets. Smaken var det inget fel på, men jag har svårt för en så panerad yta på mat. Så till denna i övrigt goda maträtt tycker jag att det hade smakat bättre med kycklingfilé eller en bit fisk. Men för er som är veganer på heltid kan jag tänka mig att dessa nya produkter är som en gåva från himmelen. Quorn har tydligen jobbat med att få fram riktigt bra veganska produkter i tre år och lanserar dessa stolt. Så testa om du är vegan eller sugen på att äta en vegansk måltid!