Efter min Coltingpannkaka smaksatt med äpple, kanel och kokos har jag blivit smått galen i kokos. Jag tycker att denna flinga är mycket god och passar att strö över diverse keso- och kesellablandningar, smoothies och pannkakor. Och det gör ju inget eftersom kokosflingor är nyttiga flingor!
Dagens mellanmål bestod av banan, lättkesella, kanel och ja just det; kokos. Galet gott!
Något som jag också gillar är kokosmjölk. Funkar bra att blanda i grytor, woker och soppor.
Är du också en kokosfantast? Hur äter du helst din kokos?
Jag älskar också kokos! Äter den gärna i fruktsallad eller smoothie! Eller ströar formen med det när jag bakar =)
Smart att ströa formen med kokos!
YES! Så himla gott med kokos!
Jag e också galen i Kokos! Det e ju så gott!Strör oftast det på gröt, yoghurt, keso m.m., ja det går att användas på mycket, lägg en massa bär/frukt i en skål, strö på kokos, gott som mellanmål med lite nötter till 🙂 Och man kan också gör egen kokosglas, blanda kesella och kokosflingor, lägg in i frysen en stund, klar att avnjutas 🙂
Vilka bra tips! Den där kokosglassen låter god!
Å alltså kokos, jag ÄLSKAR kokos. Och kokos i alla dess former, vanliga rivna kokosflingor, rostade kokosflingor, kokosolja, kokosvatten, kokosolja…. Använder oljan att steka mat i. Kokosflinogor att toppa müsli, sallad och gröt med och som snacks är rostade kokosflingor supergott.
Härligt! Kokosvatten är nog det enda som jag inte gillar, annars instämmer jag helt!
Älskar med kokos därför provade jag att göraColting pannkakorna med kokos du tipsade om idag till lunch.Underbart goda och väldigt mättande. Tack för ett bra tips:-)
Vad bra att du gillade dem!
Åh ja, jag ÄLSKAR kokos!Helt ärligt så är chokladkokosbitarna i naturgodishyllorna och kokosstång från lösgodishyllan det som faller mig allra mest i smaken…Men, man kan ju inte äta godis varenda dag!Så på vardagarna stillar jag mitt kokossug med världens godaste frukostgröt!Blanda 1 dl fiberhavregryn/havrekli/rågflingor med 2 dl vatten, 1 msk hela linfrön, ½ krm salt och en näve rivet päron (ett hårt sådant!) i en kastrull. Koka upp och låt småputtra 4-5 minuter. Häll upp i en skål, toppa med hårda päronbitar, kiwibitar, lite mjölk och MASSOR AV KOKOS! SÅ gott! :)Tack för en mycket trevlig blogg!
Det lät som en mycket god gröt! Måste jag testa. Tack för tipset!
Kokosflingor använder att strö över mitt frukostmål – bestående av en stor matsked rysk youghurt (fetthalt 17 %), en stor matsked créme fraiche (fetthalt 34 %), en nypa jordnötter (fetthalt 68 %), en liten matsked kokosolja (fetthalt 100 %), en tesked honung och en skvätt ovispad grädde (fetthalt 40 %) att smarra till det med.Sen blir det en halv mugg kaffe – av en liten tesked Nescafé Lyx – med en bra skvätt ovispad vispgrädde i, ovanpå alltihopa. Gissa om jag står mig länge på det frukostmålet ?
Ja, det låter verkligen som en mättande frukost. 😉