Att använda kokosmjölk i matlagningen är perfekt tycker jag. Kokosfettet är ett nyttigt och hälsosamt fett och den ger en god smakkaraktär till maträtten. Jag åt denna gryta med fullkornsris och maken med pasta. Båda varianterna fungerar!
Kycklinggryta med kokosmjölk
4-5 portioner
400-500 gram kycklingfilé
4 morötter
1/3 påse haricot verts
peppar
koriander
spiskummin
chili
2 burkar ananas i skivor
1 burk kokosmjölk (vi tog lätt)
cashewnötter
Börja med att rensa kycklingen från fett. Skär den i mindre bitar. Stek kycklingen i olja. Skala och skiva under tiden morötterna. Häll på morotsskivor och haricot verts på kycklingen och låt allting fräsa på medelhög värme. Krydda med kryddorna.
Efter några minuter häller du på ananasen skuren i bitar och kokosmjölken. Låt alltsammans puttra under lock i ca 10 minuter, tills morötterna är så mjuka som du vill ha dem. Smaka av och krydda eventuellt lite mer.
Servera grytan med ris, pasta, bulgur, matvete eller dylikt. Strö gärna cashewnötter över det hela.
Gott! Det var lääänge sedan jag gjorde något med kokosmjölk! Det får bli snart.
Gör det! För det går ju inte att tröttna på kokosmjölk och man kan ha det till så mycket!
Jag gillar också kokosmjölk, blir ALLTID gott 🙂 (och imponerad över att ni ”orkar” laga olika tillbehör till måltiden 😉 Här är det oftast jag som lagar mat och då får alla snällt äta det jag väljer haha)
Fullkornsriset var redan färdigkokt sedan tidigare så det var bara pastan vi behövde koka. Annars tycker jag inte att det tar så mycket längre tid att koka två sorters kolhydrater än en sort.Rättvist att du som lagar maten får bestämma!
Måste hålla med om att kokosmjölk är gott!Vi gör faktiskt nästan alltid Thai-mat med kokosmjölk eller annat Thai-inspirerat. Är helt förälskad i det. Fast idag blev det en special-ceasar sallad. Mmmm 🙂 Och tack sötaste du! (Ang springa, fyyy vad det är trist med is!!)
Thaimat är ju såååå gott! Ceasarsallad lät också trevligt!
Smaskigt, precis vad jag behövde nu!Härlig blogg du har, sparar under favoriterna:)
Roligt att höra!
Mums! Det såg gott ut!
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Hej, en fråga bara. Varför tog ni kokosmjölk (Lätt) eller Kokosmjölk light som det heter. Ska det vara nyttigare eller mindre fett i? För att kokosmjölk light är oftast vanlig kokosmjölk utspädd med vatten och förtjockningsmedel, dyrt och dumt. Köp vanlig kokosmjölk och använd i stället mindre om du vill dra ned på fettet. Och här gäller tumregeln: ju mer vatten, desto färre naturliga näringsämnen. På exempelvis Willys finns det att köpa en 100 % naturlig kokosmjölk och den kostar inte så mycket mer än dem från Santa Maria. För övrigt såg grytan väldigt god ut. 🙂
Jag brukar faktiskt ofta använda vanlig kokosmjölk och inte lätt. Den gången gjorde jag tydligen inte det. Men visst är det så; lättprodukter innehåller ofta mer vatten och onödiga tillsatser. Och kokosfettet är ju nyttigt så det behöver man inte vara rädd för att äta av.
Rättning: Grytan ser god ut.. 😉