Tonfisksallad med god olivolja

Jag har skrivit tidigare om hur skönt jag tycker det är när det går snabbt att laga till lunchen. Ibland har man inte så mycket tid på sig mellan amningar och andra bestyr. Idag svängde jag ihop en mycket god tonfisksallad till lunch. Jag åt den med goda tillbehör som ägg, avokado, citron och nötter. Överst ringlade jag balsamvinäger och Pietros goda olivolja. Mmmm… mums!

Tonfisksallad - Tonfisksallad med god olivoljaTonfisksallad
1 portion

Romansallad
Bladspenat
Tomat
Gurka
Morot
1 burk tonfisk i vatten
1 ägg
½ avokado
citron
olivolja
balsamvinäger

Börja med att koka ägget så länge som du själv vill ha det. Jag valde hårdkokt ägg.  Här hittar du tips på det perfekt kokade ägget. Skölj och skär grönsakerna i bitar. Skala och riv moroten. Blanda dessa i en salladsskål och ta av den till din tonfisksalladsportion.

Pietros-olivolja - Tonfisksallad med god olivoljaLägg upp tonfisken på tallriken med sallad. Garnera med det kokta ägget, den halva avokadon skuren i bitar och citronskiva. Ringla över lite balsamvinäger och olivolja. Krydda med peppar om du vill.

Om man är extra hungrig är det gott att äta en bit bröd till denna sallad. Annars är den ganska mättande som den är.

Pietros olivolja är en mycket god olja från min kompis man, som driver denna restaurang i Göteborg. Han är italienare och mycket kunnig inom mat. Han har tagit fram denna kvalitets olivolja och jag har fått förmånen att få en flaska av den. Kvalitet gör verkligen smakskillnad!

5 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.