Romansallad
Bladspenat
Tomat
Gurka
Morot
1 burk tonfisk i vatten
1 ägg
½ avokado
citron
olivolja
balsamvinäger
Börja med att koka ägget så länge som du själv vill ha det. Jag valde hårdkokt ägg. Här hittar du tips på det perfekt kokade ägget. Skölj och skär grönsakerna i bitar. Skala och riv moroten. Blanda dessa i en salladsskål och ta av den till din tonfisksalladsportion.
Lägg upp tonfisken på tallriken med sallad. Garnera med det kokta ägget, den halva avokadon skuren i bitar och citronskiva. Ringla över lite balsamvinäger och olivolja. Krydda med peppar om du vill.
Om man är extra hungrig är det gott att äta en bit bröd till denna sallad. Annars är den ganska mättande som den är.
Pietros olivolja är en mycket god olja från min kompis man, som driver denna restaurang i Göteborg. Han är italienare och mycket kunnig inom mat. Han har tagit fram denna kvalitets olivolja och jag har fått förmånen att få en flaska av den. Kvalitet gör verkligen smakskillnad!
Det där ser riktigt smarrigt ut!sv: Tack! Och jag blev så där löjligt nöjd med håret 😀
Mmmm, var det också. Kul att du blev nöjd med håret!
Tack för tips, den här goda salladen blir min lunch idag! Kramar!
Roligt att jag kunde inspirera till din lunch! Hoppas den smakar!
Den var mkt god!! Tack!