![]() |
Crabsticksröra |
![]() |
Crabsticksröra med fiberbaugette och sallad. |
Häromdagen rörde jag ihop en crabsticksröra till lunch. Jag blandade då keso, kesella med crabsticks och kryddade med curry och peppar. Denna kalla röra passar att äta till pasta, quinoa eller liknande. Jag valde att äta den till en fiberbaugette och sallad.
Pasta och crabstickssås utan avokado |
Idag lagade jag en god crabstickssås och åt med pasta till lunch. Den blev egentligen inte så såsig, men inte mindre god för det. Här kommer receptet på min crabstickssås.
Crabstickssås
1 portion
ca 55 gram fullkornspasta
Olivolja
1 vitlöksklyfta
1-2 morötter (jag tog två eftersom jag älskar morötter)
ca 100 gram crabsticks
kryddor som curry, paprika, chili och peppar
en klick keso
Pasta och crabstickssås med avokado |
citron
½ avokado
Koka upp pastavattnet och låt pastan koka där medan du gör ”såsen”.
Skala och riv moroten/morötterna. Stek en pressad vitlöksklyfta i lite olja. Häll i morotsraspet och låt det hela få en fin färg i stekpannan. Häll i crabsticksen skurna i bitar. Krydda och låt allting fräsa några minuter.
Lägg upp pastan på en tallrik. Lägg på crabstickssåsen och toppa med keso och avokado. Pressa lite citronsaft över och ät. Enkelt va?!!
Stek morotsraspet med olja och vitlök. |
Tillsätt crabsticks och kryddor och låt det fräsa vidare. |
Finns det crabsticks som är fria från smakförstärkare? Oftast är det väl inte krabba utan en fiskprodukt som ska efterlikna krabbsmaken. Jag har i.a.f. inte sett någon bra crabstick på affären men å andra sidan var det några år sedan jag kollade senast.
Nej, det är nog svårt att hitta crabsticks helt utan smakförstärkare tyvärr. Instämmer med att detta inte är helt naturlig och helt bra mat, men någon gång ibland tycker jag att det är ok att äta crabsticks. Även om till exempel naturlig krabba eller andra skaldjur är bättre mat.