Maries goda scampipasta
4 portioner
240 gram valfri pastasort (Marie använde bucatini)
400-500 gram scampi
Olivolja
1 vitlöksklyfta
Curry
En stor burk lätt crème fraîche
1/4 grönsaksbuljong
Peppar
Se till att scampin är upptinad. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Hetta upp en stekpanna med olivolja. Låt den hela vitlöksklyftan fräsa där tillsammans med curry. Tillsätt scampin efter några minuter. Låt den få fin färg.
Häll i crème fraîchen, smula i grönsaksbuljongen och krydda med mer curry och peppar. Låt det hela småputtra i några minuter.
När pastan är klar, häll av vattnet och häll scampisåsen i pastakastrullen. Rör om och servera direkt.
Vi åt denna goda rätt med en sallad. Mycket gott!
Scampi och curry hade jag inte tänkt på att kombinera. Låter gott (speciellt såsen)
Hej! 🙂 tränar 5 pass i veckan: 3 styrke, 1 core o 1 löpning. Funderar på att börja ta en återhämtningsvecka, då jag bara kör 1 corepass o 1 löppass, var 6:e vecka. Låter det som en bra idé? Känns ju som att risken för överträning minskar, + att musklerna hinner återhämta sig.
Låter supergott!
Ser otroligt gott ut och jag älskar verkligen smaken av scampi, men dessvärre känns det inte längre OK att äta den pga miljöhot osv. Men kanske kan man göra pastan med vanliga räkor istället!
Snorkkis: Testa detta, vettja!Sandra: Jag tycker att din idé låter klok. Muskler behöver ordentlig vila för att kunna utvecklas och bli starkare. Eventuellt skulle du kunna träna yoga eller liknande träning den veckan som du vilar från styrketräningen.Livskraft: Japp, var det också!Miss Agda: Sant att det inte är ett bra miljöval att välja scampi. Men testa med räkor du!