Thaisoppa med kyckling

Till dagens lunch lagade jag en kycklingthaisoppa. Jag älskar Thailand på många sätt och ett av dem är den thailändska maten. Självklart är den ju alltid godast på plats i landet, men jag tycker ändå att jag fick till en mycket god Thailandsinfluerad måltid. Med mycket kryddor som grön curry, vanlig curry, chili och paprika fick soppan ett skönt sting.

Jag åt alltså den här rätten som en soppa, men det fungerar lika bra att servera ris eller quinoa till den och äta den som en gryta. För att bli riktigt mätt åt jag knäckebröd med keso och grönsaker till soppan.

Kycklingthaisoppa

kycklingthaisoppa2 - Thaisoppa med kyckling

4 portioner

4 stycken kycklingfiléer
chilipeppar
paprikapulver
curry
thai green curry
svartpeppar
ca 1 tsk sambal oelek
4 morötter
½ påse wokgrönsaker
2 burkar kokosmjölk
1 burk ananasringar

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Fräs dem i olja i en stekpanna på medelvärme tills de har blivit tillagade. Krydda med samtliga kryddor. Jag tog ganska mycket av dem för att soppan skulle bli ordentligt kryddstark. Men det är såklart en smaksak!

kycklingthaisoppa3 - Thaisoppa med kyckling
En skön soppa med thaisting!
kycklingthaisoppa - Thaisoppa med kyckling
Min lunch: soppa och knäckemackor.

Skala och skär morötterna i mindre bitar. Låt dem fräsa med i stekpannan. Tillsätt även wokgrönsakerna efter en stund. Därefter häller du på kokosmjölken och spadet från ananasen. Låt alltsammans småputtra i några minuter. Se till så att morötterna har mjuknat ordentligt innan du till sist tillsätter ananasringarna, skurna i mindre bitar.

Smaka eventuellt av med mera kryddor.

Tips på andra goda thairecept:

4 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.