Det enda jag behövde göra medan kycklingen och rotfrukterna var i ugnen var den kalla såsen. Men det gick på ett kick! Här hittar du receptet till både den citron- och honungsglaserade kycklingen och såsen.
Smart med mat som sköter sig själv
Idag till lunch lagade jag en kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen. Jag gillar sådana recept där alla ingredienser lagas tillsammans på egen hand och blir klara samtidigt. I fallet med denna citron- och honungsglaserade kyckling krävs det att man gör marinaden till kycklingen samt skalar och skär potatis, morötter och lök innan man skjutsar in alltsammans i ugnen. Där klarar det sig själv och blir klart på ungefär en timme.
Vilken underbar tallrik! Vill ha! 🙂
Godkväll! Det låter jättegott, måste testa det. Alltid skönt med mat som lagar sig själv. Själv har jag ätit lunch ute idag. Också kyckling, pestomarinerad med en risotto till som hade västgötaost i sig.(kanske inte det nyttigaste) men portionen var liten. Ha en skön kväll.
Malin-Charlotta: Jag gillar också den tallriken.Carolina: Din lunch lät mycket god, tycker jag!