Pastarätter brukar ofta gå snabbt att laga och den här pastarätten som jag lagade gick väldigt snabbt. Allt blir klart lika snabbt som det tar att koka pastan. Här kommer receptet på pasta pesto som jag gör den.
Pastapesto på mitt vis1 portion
65 gram pasta av valfri sort (jag valde fullkornspenne)
1-2 morötter (jag tog två!)
lite fetaost (jag valde med 10% fett)
4-5 tunna skivor rökt skinka
1 msk pesto (Jag valde färdigköpt pesto. Såklart är det ännu bättre och godare om du gör din egen.)
2 msk keso
peppar
pumpafrön
sallad
Börja med att koka pastan. Skala morötterna och hyvla strimlor av dem med potatisskalaren. Förbered fetaosten och skinkan genom att skära dem i mindre bitar.
När pastan har ca 1 minut kvar av koktiden lägger du ned morotsstrimlorna i vattnet och låter koka med. Häll sedan av vattnet från pastan och morotsstrimlorna med ett durkslag. Tillsätt fetaost, skicka, pesto och keso i kastrullen. Krydda med peppar. Rör om och smaka av. Servera genast!
Strö pumpafrön över pastan. Eftersom det är en pestopasta skulle man traditionellt använda pinjenötter här, men jag kan inte låta bli att använda mitt älskade pumpafrö istället.
Servera med en sallad. Jag åt salladen vid sidan om därför syns den inte på bilderna. Om man vill att maträtten ska vara mer proteinrik kan man välja att ta mindre pasta och servera pastapeston till exempelvis en bit kyckling.
Håller helt med dig, allt blir så mkt roligare när man är två! Men det såg riktigt gott ut! Hoppas du har en härlig helg 🙂
Idag när jag var och handlade blev jag så sugen på pesto och så kommer jag hem och kikar här – och vad ser jag! Världens bästa recept 🙂 Kanske blir nåt sånt här gott i helgen!
Ser jättegott ut! Är det Matteus-tallrikar ni har?
http://www.kaffeutansocker.se: Det var riktigt gott och helgen har varit bra. Hoppas du har haft en fin helg!Trillingnöten: Vad passande att du var sugen på pesto! Jag hoppas du blir nöjd med rätten när du testar den!Caroline: Japp, det är Mateus. Älskar deras porslin!