Pasta pesto på mitt vis

Det är inte lika roligt att laga mat åt bara sig själv som det är att göra det för flera personer. Igår när jag var hemma själv lagade jag därför något som gick väldigt snabbt eftersom bara jag skulle äta av det.

Pastarätter brukar ofta gå snabbt att laga och den här pastarätten som jag lagade gick väldigt snabbt. Allt blir klart lika snabbt som det tar att koka pastan. Här kommer receptet på pasta pesto som jag gör den.

Pastapesto på mitt vis
pasta+pesto+p%25C3%25A5+mitt+vis - Pasta pesto på mitt vis1 portion

65 gram pasta av valfri sort (jag valde fullkornspenne)
1-2 morötter (jag tog två!)
lite fetaost (jag valde med 10% fett)
4-5 tunna skivor rökt skinka
1 msk pesto (Jag valde färdigköpt pesto. Såklart är det ännu bättre och godare om du gör din egen.)
2 msk keso
peppar
pumpafrön
sallad

pasta+pesto+p%25C3%25A5+mitt+vis2 - Pasta pesto på mitt vis

Börja med att koka pastan. Skala morötterna och hyvla strimlor av dem med potatisskalaren. Förbered fetaosten och skinkan genom att skära dem i mindre bitar.

När pastan har ca 1 minut kvar av koktiden lägger du ned morotsstrimlorna i vattnet och låter koka med. Häll sedan av vattnet från pastan och morotsstrimlorna med ett durkslag. Tillsätt fetaost, skicka, pesto och keso i kastrullen. Krydda med peppar. Rör om och smaka av. Servera genast!

Strö pumpafrön över pastan. Eftersom det är en pestopasta skulle man traditionellt använda pinjenötter här, men jag kan inte låta bli att använda mitt älskade pumpafrö istället.

Servera med en sallad. Jag åt salladen vid sidan om därför syns den inte på bilderna. Om man vill att maträtten ska vara mer proteinrik kan man välja att ta mindre pasta och servera pastapeston till exempelvis en bit kyckling.

4 Kommentarer
  1. Idag när jag var och handlade blev jag så sugen på pesto och så kommer jag hem och kikar här – och vad ser jag! Världens bästa recept 🙂 Kanske blir nåt sånt här gott i helgen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.