Varm kamutvetesallad med makrill

Idag till lunch bestämde jag mig för att testa kamutvete, som jag inhandlade förra veckan på Mitt Kök mässan. Jag har aldrig smakat på kamutvete tidigare och var därför nyfiken på att prova. Jag lagade till en varm sallad på detta gryn och till den åt jag en burk makrill i tomatsås. Det blev mycket gott!
Varm%2Bkamutvetesallad%2Bmed%2Bmakrill%2B%25284%2529 - Varm kamutvetesallad med makrill
Varm kamutvetesallad
1 portion

½ dl kamutvete
1 gul lök
1 morot
½ röd paprika
kryddor som peppar, chili och paprikapulver

Jag kokade kamutvetet enligt anvisningarna på förpackningen. Jag behövde dock koka lite längre än vad som stod där för att allt vatten skulle koka bort. Under tiden skalade jag och hackade grönsakerna i mindre bitar. Jag stekte dem i lite olja och smakade av med kryddorna.

När kamutvetet var färdigt rörde jag i det i stekpannan till en varm sallad. Detta serverade jag med makrill i tomatsås, men jag kan tänka mig att det hade varit lika gott med tonfisk, lax, kyckling eller köttfärsspett till detta.

Varm%2Bkamutvetesallad%2Bmed%2Bmakrill%2B%25281%2529 - Varm kamutvetesallad med makrillVarm%2Bkamutvetesallad%2Bmed%2Bmakrill%2B%25282%2529 - Varm kamutvetesallad med makrillVarm%2Bkamutvetesallad%2Bmed%2Bmakrill%2B%25283%2529 - Varm kamutvetesallad med makrill

Kamutvete är uråldrigt och odlades först kring Nilen, Eufrat och Tigris. Sedan 1940-talet har det odlats i Nordamerika och det är därifrån vi hämtar vårt ekologiska kamutvete idag. Kamut är något större och innehåller mer protein än vanligt vete. Smaken är mild och lite nötaktig. Text hämtad från Frebacos förpackning med kamutvete.

5 Kommentarer
  1. Har aldrig smakat Kamutvete men det lät ju spännande. Där emot hade jag nog valt kyckling eller nått sånt till. Det tror jag hade varit smaskigt.Lycka till med den stora magen förresten – strongt att fortfarande kunna styrketräna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.