Tidigare idag lagade vi en thaikycklinggryta till lunch. Grytan gick väldigt snabbt att laga så detta är ett perfekt recept att använda när man har ont om tid. Med frysta wokgrönsaker och Keldas Spicy Thai-soppa fick grytan god smak samtidigt som vi inte behövde lägga så mycket tid på matlagningen.
Snabb och god thaikycklinggryta
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 påse frysta wokgrönsaker
en bit färsk ingefära
chilipulver
peppar
ca 5 dl Kelda Spicy Thai
en burk ananas
Strimla kycklingen och stek den i olja i en stor stek-/wokpanna. När kycklingen har stekts klart häller du i wokgrönsakerna och låter dem fräsa med. Krydda med riven ingefära, chili och peppar.
Häll i thaisoppan och tillsätt ananasen. Låt puttra under lock. Smaka av efter 5 minuters puttrande.
Vi åt grytan tillsammans med tagliatelle. Annars smakar den gott med ris, quinoa eller bulgur. Vi strödde några cashewnötter över för god sälta och lite tuggmotstånd.
Tack för bra recept. Man hamnar lätt i samma-mat-vecka-in-och-vecka-ut hahaha
Dina recept är fantastiska, Karin!