Laxfilé på olika sätt

Jag håller med JoHo, för jag älskar att äta lax och kan inte tröttna på det. En av fördelarna med lax är att det går att variera den och äta den på så många olika sätt. En annan fördel är att det är en oerhört nyttig fisk, fylld med proteiner och omega-3 fetter.

Lax går att äta gravad, kallrökt, varmrökt, stekt, kokt… ja på många sätt. Som gravid får jag tyvärr inte njuta av alla dessa varianter. Men bara laxfilé i ugn, som jag får äta om den kommer från rätt sorts hav, går att variera i det oändliga.

Förra veckan åt jag laxfilé till middag en kväll. Då tillagade jag den med pesto i ugnen och till den åt jag en blandad sallad med främst tomater och fetaost och en morot. I helgen åt jag och mina tjejkompisar ugnsstekt laxfilé med kokt potatis och romsås (en kall sås gjord på creme fraiche, röd rom, citron och dill). Och ikväll njuter jag av laxfilé med omelett och tomat.

Laxmiddag%2B%25282%2529 - Laxfilé på olika sättCIMG2402 - Laxfilé på olika sätt
Till vänster förra veckan: Lax med pesto och tomatsallad. Till höger ikväll: Lax med omelett och tomat.

Omeletten som jag gjorde ikväll till middagen var väldigt enkel att göra. Jag följde Annas tips och tillagade den i micron. På bara 2 minuter hade jag en god omelett!

Omelett i micro
1 portion

1 ägg
1 msk mjölk
kryddor

Knäck ägget i en skål, som är så hög att ägget inte pöser över, och vispa den tillsammans med mjölken. Krydda. Kör den på full effekt i micron i en minut, rör om och micra eventuellt den i ytterligare en halv till en minut. Klart!

3 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.