Häromdagen lagade jag ett gäng matlådor med pestopasta och kyckling. Idag till lunch åt jag av denna maträtt. Ofta när man äter denna rätt på restaurang får man mycket vit pasta och lite kyckling. Min variant består av lite mindre fullkornspasta utdrygat med morötter och lite mera kyckling. Alltsammans ”kryddat” med pesto. Testa gärna mitt recept!
Pestopasta med kyckling
5 portioner
ca 275 gram fullkornspasta
5 morötter
5 kycklingfiléer
svarta oliver
2-3 msk pesto
svartpeppar
chilikrydda
ev. fetaost
Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort eventuellt fett från kycklingfiléerna och skär en skåra i varje filé. Skåran fyller du med oliver skurna i bitar och ca 1/2 tsk pesto per kycklingfilé. Krydda filéerna med peppar och chili och stek dem några minuter per sida tills de har fått fin färg. Lägg sedan kycklingfiléerna i en ugnsfast form och låt dem bli klara i ugnen. Det tar ca 30 minuter. Se till att kycklingen har ett vitt och fast kött innan du tar ut dem ur ugnen.
Koka sedan pastan. Under tiden den kokar skalar du morötterna. Strimla dem sedan med en potatisskalare. När det är ca 1 minut kvar för pastan att bli klar lägger du i morotsstrimlorna i pastavattnet och låter de koka med. Häll sedan ur vattnet. Blanda i resten av peston med pastan och morötterna.
Servera pastan med kycklingen och skär i några bitar fetaost om du vill. Jag åt även en blandad sallad till detta. Vill man kan man även rosta lite pinjenötter i en torr stekpanna och garnera maträtten med.
Igår kväll till middag åt jag av pestokycklingen, men utan pastan då jag brukar ta bort kolhydrater när jag äter middag sent. Även det var mycket gott! Till kycklingen åt jag sallad, morot, fetaost och avokado.
Nästa gång ska jag även ha med rostade pinjenötter. I övrigt är jag mycket nöjd med denna rätt!
Så gott det ser ut! Måste provas!
det här ska jag prova, ser jättegott ut!