Tonfisksallad med ägg

Jag har landat hemma efter en rolig och intensiv första dag på mitt nya jobb. Jag märker verkligen att alla nya intryck och all ny information gör mig tröttare än vanligt. Då var det skönt att slänga ihop något enkelt och snabbt till middag ikväll. Tonfisksallad med kokt ägg fick det bli. En rätt som jag tycker är väldigt god och som passar perfekt att äta på kvällen när man inte behöver så mycket kolhydrater, utan fokus läggs på protein och fett.

Tonfisksallad med ägg
2 portioner
Tonfisksallad%2Bmed%2B%25C3%25A4gg - Tonfisksallad med ägg
2 ägg
½ rödlök
ruccolasallad
romansallad
bladspenat
1 tomat
1 röd paprika
balsamvinäger
olivolja
½ burk kidneybönor
1 burk tonfisk i vatten
peppar

Koka äggen till önskad hårdhet. Under tiden gör du i ordning två tallrikar med ingredienserna till salladen. Lägg ut sallad och bladspenat. Som sallad valde jag ruccola och roman, men där kan du såklart välja det som du är sugen på. Hacka rödlök och skär tomat och paprika i mindre bitar. Strö över detta på tallrikarna. Ringla över vinäger och olja.

Skölj bönorna i vatten, lägg dem och tonfisken över grönsakerna. Peppra. När äggen är klara skalar du dem, halverar och toppar salladstallrikarna med dem. Gott, enkelt och nyttigt!

4 Kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.