Efter en underbar promenad i solen på förmiddagen lagade jag idag en lunch som var god, nyttig och fräsch till oss. Den fick mig att tänka på Floridas soliga kuster. Salladens fräschhet och det faktum att den innehåller Florida Grapefrukt gjorde att jag döpte denna kyckling- och bönsallad till Floridasallad. Här kommer receptet.
Floridasallad – en kyckling- och bönsallad med smak av grapefrukt
4 portioner
Kyckling i marinad:
4 kycklingfiléer
2 msk soya
1 msk olivolja
saften från en ½ Florida grapefrukt
2 pressade vitlöksklyftor
svartpeppar
Bönsalsa:
1 burk kidneybönor eller ca 3 dl kokade kidneybönor
½ rödlök
½ Florida grapefrukt
salt och peppar
Sallad:
½ paket bladspenat
½ paket ruccolasallad
2 tomater
balsamvinäger
olivolja
2 avokados
1 Florida grapefrukt
pumpakärnor
salt och peppar
Börja med att blanda ihop ingredienserna till marinaden i en liten fryspåse. Lägg i kycklingfiléerna, knyt ihop påsen och se till så att marinaden fördelas jämnt runt kycklingfiléerna. Låt detta stå en stund i kylen.
Ta fram kycklingen i rumstemperatur. Sätt ugnen på 200 grader. Stek kycklingfiléerna i en stekpanna på hög värme så att de får färg på båda sidor. Lägg dem sedan i en ugnsfast form och ställ in dem i ugnen. Kycklingen är klar efter ca 30-40 minuter eller när köttet är vitt och fast.
Medan kycklingen är i ugnen kan du göra i ordning bönsalsan. Skölj bönorna under kallt vatten och lägg dem i en skål. Hacka rödlöken i fina, små bitar. Rör i dem med bönorna. Tillsätt även saften från en halv grapefrukt, peppar och lite salt. Rör om.
Fördela ut salladsbladen och spenatbladen på fyra tallrikar. Skär tomater i mindre bitar och lägg ut dem på salladen. Häll över lite balsamvinäger och olivolja på varje salladstallrik. Skär avokadofrukterna i smala klyftor. Grapefrukten delar du mitt itu för att sedan filea ut fina klyftor utan fruktkött och skal.
När kycklingen är klar tar du ut den ur ugnen och skär varje kycklingfilé fint i mindre bitar. Varva kyckling med avokado och grapefrukt när du lägger upp dessa på tallrikarna. Salta, peppra och strö pumpakärnor fint över varje tallrik. Klart att servera!
Om man är riktigt hungrig kan man gärna äta en skiva gott, grovt surdegsbröd till salladen. Bred gärna lite färskost på brödet.
Det lät himla smarrigt!
OH guuud va gott. Måste testas omedelbart. Vilken guldblogg du har. TACK jag återkommer…
Malin I Form: Det var det också kan jag lova.Fokus mot framtiden: Kul att du gillar min blogg! Välkommen tillbaka!