En hälsotallrik kan se ut på väldigt många olika sätt. Det är egentligen bara du (eller restaurangen som serverar det) som kan sätta ramen för en sådan.
En hälsotallrik ska såklart bestå av hälsosam mat och det finns det ju mycket av. Så variationen är enorm. Idag kommer jag äta en variant på hälsotallrik till lunch, en härlig komposition som jag gjorde i ordning igår och som består av härligheter som gravad lax, kikärtor i marinad, wokgrönsaker, tomat, bladspenat och kiwi. Gissa om jag kommer njuta av dagens lunch!
Dagens variant på hälsotallrik
1 portion
- ca 1 dl kokta kikärtor
- en marinad på olivolja, vitvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap och peppar
- bladspenat
- wokgrönsaker
- några skivor tomat
- några skivor kiwi
- några skivor gravad lax
Denna hälsotallrik går oerhört snabbt att göra och om du köper färdigkokta kikärtor är det bara wokgrönsakerna du behöver tillaga. Börja med att marinera kikärtorna i din marinadblandning.
Stek wokgrönsakerna i lite olja.
Lägg upp bladspenat, wokgrönsaker och kikärtor på en tallrik. Toppa med gravad lax samt tomat och kiwi. Ät och njut!
När jag äter lunch ute väljer jag ofta en hälsotallrik när det finns. Då vet jag att jag får en god och näringsrik måltid, som mättar bra. Jag har skrivit om denna ljuvliga maträtt flera gånger tidigare. Läs några av mina tidigare inlägg om det via länkarna nedan.